• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kenijac Kipčumba pobednik Beogradskog maratona

Kenijac Vilijam Kipčumba trijumfovao je na Beogradskom maratonu, dok je najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila u polumaratonskoj trci.

 Kenijac Kipčumba pobednik Beogradskog maratona  Izvor: MONDO

Kenijac Vilijam Kvambaji Kipčumba trijumfovao je na 21. Beogradskom maratonu, koji je pretrčao za dva sata, 14 minuta i tri sekunde.

Drugi je bio Džonaton Kipsanija koji je na cilj stigao posle dva sata, 16 minuta i 14 sekundi, a treći Viktor Mangušo Robert (2:16,47). Obojica atletičara su, takođe, iz Kenije.

Beloruskinja Natalija Čatkina pobedila je u maratonskoj trci u konkurenciji dama, a stazu je prešla za dva sata, 46 minuta i 24 sekunde.

Drugo i treće mesto zauzele su Kenijke Dželimo Mersi Tu, sa vremenom od dva sata 57 minuta i 24 sekunde i Džejn Džesang Kosgei, koja je pretrčala maraton za dva sata, 57 minuta i 46 sekundi.

Najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonskoj trci na Beogradskom Banka Inteza maratonu postavivši novi rekord staze.

Jevtićeva je 21 kilometar pretrčala za jedan sat, 11 minuta i 42 sekunde i tako za 54 sekunde popravila sopstveni rekord, koji je postavila 2000. godine. Ona je osvojila nagradu za novi rekord staze u iznosu od 2.500 evra.

Najbolje vreme Jevtićeve i rekord Srbije u polumaratonu je sat, devet minuta i 18 sekundi.

Olivera Jevtić je izjavila posle pobede u polumaratonu, da je uz pomoć beogradske publike i svojih prijatelja iz Užica uspela da obori rekord staze.

"Počela sam snažno, u startu čak dva minuta bolje nego kada sam prošli put obarala rekord. Zbog prevelike želje, opet su me stigli mali zdravstveni problemi, ovaj put sa stomakom", rekla je Jevtićeva po okončanju trke.

"Uz veliku pomoć mojih drugara iz Užica i beogradske publike, morala sam da taktiziram i usporim, ali sam izdržala i uspela da oborim rekord staze", dodala je Olivera Jevtić.

Jevtićeva je dodala da do Olimpijskih igara neće trčati maraton, već trke na 10.000 metara i polumaraton.

U konkurenciji muškaraca ubedljivo su dominirali kenijski takmičari.

Kenijac Vili Kariku Mvangi pobedio je u polumaratonskoj trci i postavio novi rekord staze. Mvangi je polumaraton pretrčao za jedan sat, dva minuta i 51 sekundu.

Drugi je bio njegov zemljak Muris Mutinda Musjoki, koji je na cilj stigao za sat, četiri minuta i 17 sekundi, dok je treće mesto takođe osvojio kenijski atletičar osvojio Dejvid Musjoki Mailu, sa vremenom 1:05,17 časova.

Dosadašni rekorder beogradske polumaratonske trase, duge 21,1 kilometar, bio je takođe Kenijac Sami Karanji koji je 2005. godine tijumfovao u srpskoj prestonici rezultatom 1:03,28 časova.

Najbolji srpski atletičar u polumaratonu bio je Predrag Mladenović, koji je vremenom 1:08,42 sata osvojio šesto mesto. Od osmog do desetog mesta plasirani su bili Miroslav Komarečević, Dejan Bogićević i Nikola Stamenić.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC