• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Červar i ekipa sa kartom za Beč u ruci: Djelovali smo vrhunski kao tim

"Protiv Srbije smo favoriti na papiru, ali se mora pokazati igra kao danas“, poručio je selektor Hrvatske Lino Červar poslije ubjedljive pobjede nad Bjelorusijom.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Lino Červar poslije Hrvatska - Bjelorusija 31:23 Djelovali smo vrhunski Izvor: Elman Omić / Anadolija

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske bio je izuzetno zadovoljan nakon pobjede protiv Bjelorusije rezultatom 31:23 u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Červar je pooslije utakmice istakao da je Hrvatska nakon dugo vremena djelovala kao vrhunski tim.

Možda će vas zanimati

"Moram reći da sam veoma zadovoljan s igrom mog tima jer su danas pokazali veoma dobar rukomet. U prvom poluvremenu naša odbrana 5-1 bila je jako dobra, čvrsta, a u napadu smo takođe bili dobri. Jednostavno, danas smo pokazali veoma dobar rukomet. Moram čestitati mojim igračima i nadam se da ćemo i ostale utakmice igrati, kao danas. Moram istaći i sjajnu atmosferu koju su u dvorani stvorili naši navijači", rekao je Červar i upozorio da jedna sjajna utakmica ne znači ništa, ukoliko ne nastave u istom ritmu već protiv Srbije u trećem kolu:

"Osigurali smo put za Beč, ali s koliko bodova to je jako bitno. Analiziraćemo i Srbiju i pokušaćemo osigurati dva boda. Na papiru smo favoriti, ali se mora pokazati igra kao danas. Momci su ginuli za svaku loptu, disciplina je bila sjajna. Djelovali smo kao vrhunski tim nakon dugo vremena. Na turniru jedna dobra utakmica ništa ne znači, trebamo tako nastaviti".

Luka Stepančić nosio je “kauboje“ u napadu. Svo vrijeme koje je proveo na parketu imao je sjajna rješenja i Bjelorusi ga nisu mogli zaustaviti. No, sjajni desni bek naglašava da je odbrana najvažnija.

"Ključ našeg uspjeha je odbrana, a nadam se da će tako biti i u budućnosti. Zaista smo igrali dobru odbranu od početka utakmice. Znamo da u napadu imamo mnogo dobrih igrača, koji uvijek mogu pronaći rješenje, ali u odbrani moramo biti na visokom nivou. Znamo našu snagu i želimo nastaviti da napredujemo u odbrani", rekao je Stepančić.

Bjeloruski selektor JuriČevcov bio je u potpuno drugačijem raspoloženju, što je i logično nakon debakla njegovog tima protiv Hrvatske.

"Hrvati su igrali jako dobro u odbrani zbog čega smo imali problema u našem napadu. Nismo igrali onako kako smo se dogovorili, moji igrači kao da nisu bili dovoljno motivisani za ovu utakmicu. S druge strane, Hrvatska je pokazala svoju snagu i klasu i u potpunosti je zaslužila pobjedu", istakao je Čevcov.

Najefikasniji bjeloruski igrač bio je Nikita Vailupau, koji je mrežu protivnika zatresao čak osam puta.

"Hrvati su pokazali sjajan rukomet. U prvom poluvremenu smo izgubili previše lopti, a to ekipa kakva je Hrvatska neumoljivo kažnjava", rekao je Vailupau.

Bjelorusiju u trećem kolu grupe A u ponedjeljak očekuje duel s Crnom Gorom, dok će se Hrvatska sastati sa Srbijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC