• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi silovito startovali u kvalifikacijama: 3 od 4, jer nije moglo bolje

Autor mondo.rs

Sva tri srpska predstavnika u muškoj konkurenciji ostvarili pobede na startu kvalifikacija za Australijan Open, dok je u ženskoj konkurenciji Olga Danilović bila bolja od Jovane Jović

 Kvalifikacije-za-Australijan-Open-Pobede-Troicki-Milojevic-Krstin-i-Olga-Danilovic Izvor: Guliver/Getty Images/Graham Denholm

Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin ostvarili su pobede u prvoj rundi kvalifikacija za Australijan Open.

Troicki je uspešno okončao duel protiv Amerikanca Bredlija Klana, koji je započeo dan ranije. Srpski teniser je imao vođstvo od 6:4, 4:1 u sredu, pre nego što su organizatori odlučili da prekinu program. Najpre su obustavili sve aktivnosti na terenima na tri sata zbog kvaliteta vazduha koji je bio ocenjen kao "nezdrav", da bi nakon toga usledilo definitivno odlaganje mečeva zbog jake kiše.

Možda će vas zanimati

Troicki je rešio meč u svoju korist rezultatom 6:4, 6:2 i u drugoj rundi će se sastati opet sa Amerikancem, Kristoferom Jubanksom.


Uspešan je bio i Nikola Milojević, koji je takođe nastavio meč započet dan ranije (5:5). Milojević je slavio ukupnim rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:4 posle tačno 100 minuta igre. Njegov naredni rival biće Amerikanac Ernesto Eskobedo, 223. igrač sa ATP liste.

Peđa Krstin otišao je korak dalje, odnosno u finalnu rundu kvalifikacija.

Krstin je u prvoj rundi bio uspešniji od Martina Kližana (6:3, 6:2), a onda je u drugoj rundi savladao i Portugalca Frederika Fereiru Silvu, i to posle preokreta - 3:6, 6:4, 6:1.

Srpski igrač u poslednjoj rundi kvalifikacija imaće najteži ispit, jer će mu rival biti 10. nosilac, Slovak Norbert Gombos, 111. igrač sveta.

Plasman u polufinale kvalifikacija izborila je i Olga Danilović. Na nesreću njena rivalka joj bila je zemljakinja Jovana Jović (devojački Jakšić), pa je odmah bilo izvesno da jedna Srpkinja mora da ispadne.

U neizvesnom duelu slavila je mlađa, Danilovićeva, i to u tri seta - 3:6, 6:3, 7:6 (10:8), posle gotovo dva i po časa igre.

Danilovićeva će u polufinalu kvalifikacija igrati protiv Ruskinje Varvare Gračeve.

Kvalifikacije se igraju u tri runde, a po najboljih 16 u muškoj i ženskoj konkurenciji izboriće plasman u glavni žreb turnira u kojem Srbija već ima šest predstavnika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC