• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Đoković čeka Hrvata ili Brazilca

Naš najbolji teniser slobodan je u prvom kolu Masters turnira u Monaku, a u drugom će se sastati sa boljim iz duela Ljubičić - Kuerten.

 MONTE KARLO: Đoković čeka Hrvata ili Brazilca  Izvor: MONDO

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković u drugom kolu turnira Masters serije u Monte Karlu igraće sa pobednikom duela Hrvata Ivana Ljubičića i Brazilca Gustava Kuertena, odlučeno je žrebom u subotu.

Drugi srpski predstavnik na trećem turniru Masters serije u sezoni Janko Tipsarević u prvom kolu igraće protiv 12. tenisera sveta Pol-Anrija Matjea iz Francuske.

Đoković je u Monte Karlu postavljen za trećeg nosioca, pa će u prvom kolu biti slobodan.

Aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Australije se sa Ljubičićem, nekada trećim, a sada 29. teniserom sveta, sastao samo 2006. godine u polufinalu turnira u Zagrebu, kada je izgubio sa 1:2.

Đoković do sada nije igrao protiv Kuertena, koji je trenutno bez plasmana na ATP listi, iako je 2000. godine bio prvi reket sveta. Kuerten će na turniru u Monte Karlu igrati zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora.

Srpski teniser bi u trećem kolu mogao da se sastane sa 14. nosiocem Endijem Marejom iz Velike Britanije, a u četvrfinalu sa sedmim ili desetim "kosturašem" Rišarom Gaskeom iz Francuske, odnosno Špancem Karlosom Mojom.

Tipsarević, 37. teniser sveta, sa Metjuom se do sada sastajao dva puta i ostvario polovičan učinak. Poslednji duel, na prošlogodišnjem turniru u Moskvi, Tipsarević je dobio sa 2:0.

Srpski teniser bi u slučaju plasmana u drugo kolo igrao sa 39. igračom sveta Potitom Staraćeom iz Italije ili sa nekim od učesnika kvalifikacija.

Protivnik u trećem kolu Tipsareviću bi mogao da bude peti nosilac David Ferer iz Španije, a u četvrtfinalu drugi teniser sveta Rafael Nadal iz Španije.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu, koji će početi u nedelju, je 2.270.000 evra. Turnir će od najboljih deset tenisera sveta propustiti Endi Rodik, Džejms Blejk i Tomaš Berdih.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC