• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojko Pijetlović: Za koga navijam na EP? Samo za Srbiju!

Autor Milutin Vujičić

Mađarska ili Španija? Pijetloviću je svejedno...

 Gojko-Pijetlovic-Evropsko-prvenstvo-vaterpolo Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Najstariji srpski reprezentativac Gojko Pijetlović (36), navikao je da se sa "delfinima" uvek penje na postolje, pobedničko ili stepenik ili dva niže, međutim na Evropskom prvenstvu u Budimpešti - "sišli" smo malo ranije.

Španija je iznenadila Srbiju u četvrtfinalu i poslala nas u razigravanje od petog do osmog mesta na koje nismo navikli, pa je javnost pomalo zabrinuta za srpski vaterpolo.

Možda će vas zanimati

Andrija Prlainović je izrazio bojazan zbog klupske scene, kapiten Filip Filipović je pozvao sve da veruju u mlade vaterpoliste, a Gojko Pijetlović ističe da je svima samo u mislima cilj koji je postavljen na početku ovog ciklusa - zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.


"Nije to ništa neobično, ali nama se prvi put dešava da na EP igramo za peto mesto. Nije prijatan osećaj, ali imamo cilj za kraj godine i samo o tome treba da razmišljamo", naveo je Pijetlović.

"Ovo je ekipa sastavljena od iskusnih igrača, takve krize su se i ranije dešavale u klubovima, doduše jednom i u reprezentaciji, ali takve stvari treba da se prebrode".

Šta posle Tokija?

Izvor: MN PRESS



"Period iza nas je odgovor na to pitanje. Samim tim što je mlađa ekipa išla na Svetsko prvenstvo i na Svetski kup, to je pokazatelj da kad nastupi smena generacija posle Olimpijskih igara da opet mi imamo kvalitet. Ubeđen sam da će igrači koji dolaze imati dovoljno iskustva i kvaliteta da nastave uspehe", kazao je iskusni golman.

Smena generacija je nešto što se prirodno desi u svakom timu i može da utiče na kontinuitet?

"Kontinuitet? (Smeh) Pa, sad smo ga prekinuli! Srbija će da napravi smenu generacija, ali i drugi će. Neko osetnije, manje ili više. Siguran sam da će Srbija i u narednom olimpijskom ciklusu ostati na visokom nivou", poručio je stariji od braće Pijetlović.

Kako vam se čini Italija, protivnik u meču za peto mesto?

"Jedna od  najtežih utakmica na prvenstvu, pravi vaterpolo derbi. Verovatno će nastupiti bez Aikardija, prvog centra, nama je Duško i dalje rovit, ali treba da se držimo naše igre".

Izvor: MONDO/Uniqa


Mađarska ili Španija u finalu?

"Videli smo fantastičan vaterpolo, pre svega odličnu igru Španije u odbrani, po kojoj su postali prepoznatljivi. Žao mi je što nismo u finalu, svaka čast takođe i Hrvatima i naročito Crnogorcima koji su sa jako mladim timom pokazali veliku želju. Oba tima svakako zaslužuju medalju", naveo je Pijetlović, ali na pitanje za koga će navijati se "nije dao".

"Samo za Srbiju!", uskliknuo je Gojko.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC