• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića sad očekuje nešto sasvim drugačije - da se spremi za "projektile"

Autor mondo.rs

Branilac trofeja u Melburnu za prolaz u polufinale boriće se sa Milošem Raonićem u reprizi četvrtfinala Australijan Opena 2015. godine

 Djokovic-protiv-Raonic-cetvrtfinale-Australijan-Opena Izvor: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Lagano i ubjedljivo Novak Đoković je stigao do četvrtfinala ovogodišnjeg Australijan Opena, pošto je savladao Dijega Švarcmana bez izgubljenog seta. Iako su mnogi kao otežavajući faktor navodili to što je meč zakazan poslije podneva, u najtoplijem dijelu dana, u Đokovićevoj igri nijednog trenutka nije se vidjelo da mu smeta što igra po suncu.

Gotovo bez greške je završio posao i obezbijedio prolaz među osam najboljih.

Možda će vas zanimati

Švarcman se do duela sa Đokovićem pokazao kao vrlo pouzdan i siguran, jer je sva tri meča dobio u tri seta, uključujući i onaj u trećoj rundi kada je nadigrao Dušana Lajovića. Ipak, rekorder po broju osvojenih trofeja na Aus Openu, tačno je znao šta ga očekuje na terenu, pa je pripremio pobjedničku taktiku.

"Dijego je sjajan igrač. U prve tri runde odigrao je odlično i znao sam da ako mu dam prostora i vremena da može da napravi štetu u zadnjem dijelu terena. Pokušao sam da mu otežam stvari, da igram raznovrsno, da ga nekoliko puta slajsevima dovedem na mrežu i ta taktika je stvarno dobro funkcionisala", otkrio je Đoković poslije meča.

Đoković - Švarcman 3:0
Izvor: Youtube/ATP Chanel

Poslije ubjedljivog trijumfa nema vremena za slavlje, jer se srpski teniser okreće već narednom duelu. Tu će ga čekati stari znanac - Miloš Raonić.

Novak protiv Kanađanina, rođenog u Crnoj Gori, ima "zastrašujući" niz od devet mečeva bez poraza, ali bez obzira na to zna da će deseti biti drugačiji u odnosu na sve prethodne i težak.

"Miloš je jedan od najviših igrača, ali i najsnažnijih na Turu i ima među najboljim servisima", pohvalio je Đoković narednog protivnika.
Biće to repriza četvrtfinala Australijan Opena 2015. godine.

"Moraću da budem spreman za projektile koje dolaze sa njegove strane mreže. Sjećam se da sam taj meč prije pet godina odigrao zaista dobro. I ovog puta jedna od ključnih stvari biće ritern, ali i da budem siguran na svoj servis", naveo je branilac titule, koji je 2015. slavio sa ubjedljivih 3:0.

Raonić je zakazao duel sa Đokovićem nakon odličnih partija ove sezone u Melburnu. Kanađanin, koji je trenutno 45. na ATP listi, redom je rušio rivale bez izgubljenog seta - Italijana Đustina, Garina iz Čilea, potom šestog nosioca Cicipasa, a onda i Čilića.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC