• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipović: Partizan će uvek biti moj klub

Vaterpolista Partizana Filip Filipović nada se da će se vratiti u tim posle suspenzije i da će ovog leta ponovo sa reprezentacijom dobijati bitke.

 Filipović: Partizan će uvek biti moj klub Izvor: MONDO

Filip Filipović, jedan od najtalentovanijih vaterpolista sveta i reprezentacije Srbije, suspendovan je zbog nedolaska na trening uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, posle koje je Partizan overio titulu.

Neprofesionalizam, kako je na Banjici okarakterisan njegov postupak, koštao je 20-godišnjeg desnog beka 50 osto plate svakog meseca i najmanje mesec dana "hlađenja".

"Razgovarao sam telefonom sa Dejanom Udovičićem, rekao mi je da dođem u sredu na trening i da će se tada videti šta će biti sa mnom. Konačni status još ne znam, ali ću doći na prozivku, nadam se da ću normalno trenirati da bih bio u formi za reprezentativne akcije. Dobio sam veliku podršku kolega, mi sportisti se držimo zajedno i to je veoma lepo. Drago mi je što to čujem, ali ja ne živim od njih, odnosno njihovih reči, to ne može da me vrati u pogon. Nego samo rad i rad", izjavio je Filipović u intervjuu za "Blic".

On tvrdi da će, bez obzira na dalji status, Partizan uvek ostati njegov klub.

"Suspenziju sam ostavio iza sebe, izvukao sam pouke. E sad, da li na lakši ili teži način, nije bitno. Mogu samo da verujem da je uprava uradila ispravnu stvar, ako je oni takvom smatraju. Jedno je istina, šta god se desi ili gde god odem za nekoliko godina, Partizan će ostati moj matični klub, jedini klub koji volim. Crno-beli su mi pružili sve, ali i ja sam njima. Igrao sam sa polomljenim kolenom, šakom, milion puta sam rizikovao karijeru... Koliko god je to klub ljudi iz uprave, toliko je i moj, i tako će ostati", dodao je Filipović.

Mladi vaterpolista je izjavio da se nada da suspenzija neće uticati na poziv u reprezentaciju Srbije, iako je Dejan Udovičić ujedno i selektor.

"Reprezentacija i Partizan su dve totalno odvojene priče, tako da ne bi trebalo da imamo problema. U narednom periodu akcenat se stavlja na Olimpijske igre, čeka nas četiri meseca paklenog rada. Za nas mlađe, svaka utakmica za nacionalni tim je veliki izazov, i da se dokažemo i opravdamo kvalitet. Rado se okupljamo na svakom treningu, vežbamo za Svetsku ligu, Evropsko prvenstvo i za Peking, za šta se, pogotovo mi mlađi, najviše spremamo.

Nacionalnu selekciju u naredna četiri meseca očekuju tri velika takmičenja, odnosno "nemoguća misija" da zabeleži sve dobre rezultate.
Filipović kaže da će svi igrači dati maksimum, ali da ne može da obeća da će tim doneti medalje, kako je javnost u Srbiji navikla poslednjih godina.

"Ko god od nas očekuje zlato na svakom takmičenju, taj ne želi dobro našoj reprezentaciji, zato što nije moguće sve vreme biti na najvišem nivou. To je više nego nemoguća misija, a selekcija Srbije je navijače navikla da se sa velikih takmičenja ne vraća bez medalja. To sada ne može da se očekuje iz više razloga, a i izlišno je trošiti reči na to da ekipe iz celog sveta igraju vaterpolo. Pojavila se još jedna naša škola - Crna Gora, koja je velika nepoznanica, ali će sigurno posle EP i SP doći do njihovog prepoznavanja", naglasio je igrač Partizana.

Partizan je dominantan u domaćem šampionatu, a odustvo prave konkurencije delimično je uticalo i na to da crno-beli ove sezone ostanu bez plasmana na Fajnal for Evrolige, do kojeg im je nedotajao samo mali korak.

"Ne želim da se bavim faktorima sreće, ali u prvom meču na Banjici protiv Mladosti nismo uradili ono što je trebalo. Imali smo sve, čak i 15 puta igrača više i, umesto da napadnemo, odigrali smo nerešeno. Nismo iskoristili atmosferu koja je na našem bazenu bila fenomenalna, umesto da nam to bude vetar u leđa, mi smo ostali zatečeni! Žao mi je što nismo uradili onoliko koliko smo mogli i što smo propustili šansu, ali to je naš trenutni maksimum. Ne treba se žaliti, Zagrepčani su prošli ne zato što su srećniji tim, nego što su u tom trenutku bili bolji. Nije, ipak, smak sveta, pokazali smo da smo kvalitetan tim i da ćemo bolji biti neki drugi put", naglasio je Filipović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC