• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominator: Tim izbacio Nadala, sad Novak može da ga skine i sa prvog mesta

Autor mondo.rs

Austrijanac nadigrao prvog tenisera sveta u četvrtfinalu Australijan Opena, pa će Đoković , ako odbrani titulu, ponovo postati "broj 1"

 Dominik-Tim-pobedio-Nadala-cetvrtfinale-Australijan-Open-Djokovic-moze-na-prvo-mesto Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Dominik Tim pobrinuo se za senzaciju na Australijan Openu, jer je u četvrtfinalu eliminisao prvog igrača sveta Rafaela Nadala.

Austrijanac je slavio u četiri seta - 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (8:6), nakon četiri sata i 10 minuta igre i upisao petu pobedu protiv Španca u ukupno 14 odigranih susreta.



Osim što je izgubio priliku da osvoji titulu u Melburnu, Nadal se suočava i sa gubitkom prvog mesta na ATP listi.

Novak Đoković mogao bi da ga smeni na vrhu, ako osvoji titulu u Australiji.

Nolebrani trofej i 2.000 ATP poena i ako to uspe u ponedeljak će biti prvi na svetskoj listi sa 9.730 poena, a Nadal će imati 9.410.

Dominik Tim je izborio prvo polufinale Australijan Opena u karijeri i potvrdio da izrasta u asa koji je spreman da nasledi Španca, Đokovića i Rodžera Federera.

Tim je protiv Rafe dobio pre svega mentalnu bitku, jer je u čak tri, od ukupno četiri seta, rešio taj-brejk u svoju korist. Naterao je prekaljenog asa na greške u najvažnijim trenucima, a potom zadržao koncentraciju, ritam, ali i snagu, protiv jednog od najizdržljivijih igrača današnjice, do poslednjeg poena.

Nadal je pokušao da produži meč nakon što je imao rezultatski zaostatak 0:2 u setovima. U trećem je bio na najvišem nivou, a onda je vratio nadu i u finišu četvrtog da može do izjednačenja. Poveo je 2:1, uz dva mini brejka, kada je Domi preokrenuo rezultat. Rafa je spasao i dve meč lopte, poravnao na 6:6, a onda više nije mogao. Bio je u prilici da "okrene" posle 0:2 na grend slemovima prvi put posle 2007, kada mu je to uspelo protiv Mihaela Južnog na Vimbldonu, ali je nije iskoristio.



Tim zasluženo ide u polufinale gde će igrati protiv Aleksandera Zvereva, kome će to takođe biti prvo polufinale, ali ne samo u Australiji, već na nekom grend slemu.

Zverev je među četiri najbolja stigao pošto je eliminisao Stena Vavrinku.

Sada je izvesno da ćemo u finalu ovogodišnjeg Australijan Opena gledati meč između "nove i stare škole", budući da će u drugom polufinalu odmeriti snage Novak Đoković i Rodžer Federer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC