• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole spremno dočeuje sezonu na šljaci

Novak Djoković izjavio je da je bolje pripremnjen ove godine za novu sezonu na šljaci nego što je to bio prošle sezone.

 Nole spremno dočeuje sezonu na šljaci Izvor: MONDO

"Mislim da sam ove godine jači, jer imam više samopuzdanja. Osvojio sam jedan grend slem, iako ne na šljaci", rekao je Djoković u intervjuu Rojtersu pred turnir u Monte Karlu, njegov prvi ovosezonski turnir na zemljanoj podlozi.

On je takodje ocenio da sada ima više srpljenja nego ranije, a da mu je to potrebno na sporijoj podlozi.

"U proteklih nekoliko meseci moja forma je u usponu, izuzimajući Majami. Sve ostalo sam igrao na viskom nivou", rekao je najbolji srpski teniser.

U Monte Karlu, na turniru koji počinje u ponedeljak, Djoković će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Gustava Kuertena i Ivana Ljubičića. U prvom kolu je slobodan.

Djoković je rekao da je za njega bila korisna eliminacija u drugom kolu Majamija od Južnoafrikanca Kevina Andresona. "Imao sam više vremena da se oporavim i da radim na stvarima za koje nikad nisam imao vremena", dodao je.

"Pristup mečevima na ovoj podlozi je drugačiji. Ako previše menjate igru, to se okreće protiv vas", naveo je dvadesetogodisnji srpski teniser.

Djoković je dodao da je sada mentalno dovoljno jak da se bori sa zahtevima tenisa na šljaci.

"Morate biti stpljivi, a ja sam sada strpljiviji nego što sam bio ranije. Morate biti mentalno jaki, jer je potrebno više vremena da napravite poene, morate da čekate prilike. Takodje, morate biti fizički veoma dobro pripremnjeni".

"Na tome sam radio u prethodne dve nedelje", rekao je Djoković i dodao da će verovatno biti još bolji na Otvorenom prvenstvu Francuske sledećeg meseca nego sad u Monte Karlu. "Šljaka na Rolan Garosu je brža, više mi leži", objasnio je.

Ipak, Djoković nije optimista po pitanju svojih šansi da osvoji titulu na Rolan Garosu ove godine. "Suočiću se da dvojicom igrača koji su veoma uporni (Rodžer Federer i Rafalel Nadal). A istina je da Rafa igra najbolji tenis na šljaci", istakao je Djoković.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC