• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno Federer

Rože Federer konačno je stigao do prve titule u 2008. godini.

 Konačno Federer  Izvor: MONDO

Najbolji teniser sveta trofej je podigao u Estorilu, gde mu je zbog povrede finalni meč (7:6, 1:2) predao Rus Nikolaj Davidenko.

"Ovo nije način na koji sam želeo da pobedim, ali ovakve stvari se dešavaju", rekao je Federer nakon svog prvog finala još od Mastersa u Šangaju novembra prošle godine.

"Izvanredan je osećaj ponovo osvojiti titulu, pogotovo na prvom turniru na šljaci koji sam odigrao ove sezone, zbog čega sa mnogo samopouzdanja putujem u Monte Karlo", dodao je prvi teniser sveta, kojem je ovo sedma titula osvojena na zemljanoj podlozi, a ukupno 54. u karijeri.

Davidenko, koji ni u 12. meču protiv Švajcarca nije upisao pobedu, nije precizirao razloge svog odustajanja. "Doživeo sam manju povredu i nisam mogao da završim meč. Žao mi je ljudi", rekao je Davidenko, koji je u prethodne dve nedelje osvojio turnir Masters serije u Majamiju i odveo Dejvis kup reprezentaciju Rusije do trijumfa nad Češkom.

U ženskoj konkurenciji turnir u Estorilu osvojila je Marija Kirilenko. Do treće titule u karijeri Ruskinja je stigla savladavši u finalu Ivetu Benešovu rezultatom 6:4, 6:2.

Na turniru u Valensiji titulu je osvojio španski teniser David Ferer, koji je u finalnom meču pobedio zemljaka Nikolasa Almagra sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:2, 7:6 (2).

Najbogatiji turnir protekle nedelje, koji se igrao za ukupan nagradni fond od 1,34 miliona dolara u Čarlstonu, osvojila je Serena Vilijams.Ona je u finalu bila bolja od Ruskinje Vere Zvonareve savladavši je po peti put u karijeri i to ovoga puta sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC