• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak trenira u Beogradu i ne sluti šta ga čeka: Ovo je tajni spisak!

Autor mondo.rs

Ostanite uz Mondo, uskoro ćemo saznati Đokovićeve odgovore na tajni spisak pitanja koji su sastavile njegove kolege iz olimpijskog tima Srbije. Srećno, Novače!

 Novak-Djokovic-intervju-Pitanja-postavljali-Stjepanovic-Sonja-Petrovic-Bulut-Milica-Starovic Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Olimpijska je godina!

Bez obzira na to što je do otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju ostalo još 156 dana, najvažnije takmičenje u svetu sporta uveliko je "vruća" tema među našim olimpijcima.

Jedan od njih biće i najbolji teniser sveta, kojem su kolege iz olimpijskog tima Srbije pripremile iznenađenje.

Kada kasnije danas posle treninga u Beogradu bude izašao pred objektive i kamere na uobičajen razgovor sa novinarima, Novak Đoković odgovaraće prvo na pitanja koja su mu postavljali Velja, Sonja, Nevena, Zorana, Dušan, Milica, Dejan, Ivana, Aleksandar, Martin, Tadija, Emir i ostali…

Naši reporteri Mladen Šolak i Stefan Stojanović beležiće Novakove odgovore, pa predlažemo da ostanete uz naš portal u popodnevnim satima.

Evo "tajnog" spiska pitanja...

Velimir Stjepanović, plivanje

"Ćao Nole. Prvo da ti čestitam na Australijan openu. Bilo je odlično gledati te, mada me je malo trema uhvatila kada sam pratio mečeve. Bilo je baš super. Kako ti prevazilaziš to što si gubio 2:1 u setovima i to što si pobedio prvi, izgubio drugi, pa onda vratio? Kako ti psihički to vratiš? Koji savet imaš za ostale sportiste da mogu da budu tako psihički jaki u glavi, kao što si ti? I kada ćemo da se trkamo u vodi?"

Sonja Petrović, košarka

"Svaka čast na svemu postignutom i u celoj karijeri. Ima toliko toga što bih te pitala, pre svega jer se sećam sa Olimpijade u Riju koliko si bio spreman da nas sve posavetuješ i da podeliš svoja iskustva, ali da se zaustavimo na jednom pitanju. Kao neko ko dolazi iz ekipnog sporta i ko zna da u teškim trenucima uvek ima nekog uz sebe da joj pomogne, saigračicu ili trenera, interesuje me kako uspevaš u teškim situacijama i momentima meča kada ne ide sve po planu i u nekom poenu kada gubiš da ostaneš u momentu da i dalje budeš onako sa verom u sebe, da će sve da izađe na dobro - da li ima neka taktika ili tehnika koju koristiš, i da li je to nešto na čemu si godinama radio ili jednostavno kada si šampion da se sa time rodiš? Hvala u svakom slučaju i vidimo se na olimpijadi u Tokiju".

Nevena Ignjatović, skijanje

"Prvo da ti kažem da si kao sportista i čovek moj uzor, kao i drugim sportistima širom Srbije i sveta. Svi smo videli tvoj video kada si bio mali, i kada si kazao da jednog dana želiš da budeš broj jedan u tenisu. Naravno, bio si mali, ali kada si prošao sav taj put i kada si to ostvario, da li si osećao kao da je to definicija tvog ličnog ispunjena i onog što si želeo, nekog ličnog najvećeg uspeha? Da li je i danas kada si broj jedan to nešto što te ispunjava na isti način i čini srećnim? Puno sportista želi da bude uspešno, ali ne zna način kako da definiše šta je to što žele i šta za njih uspeh znači. Nadamo se da ćemo se jednog dana sresti na stazi".

Zorana Arunović, streljaštvo

"Čestitke na svemu što si uradio. Kako održavaš nivo motivacije, ako uzmemo u obzir da si osvojio sve što je moglo da se osvoji?"

Dušan Domović Bulut, basket 3x3

"Ćao Nole, drago mi je što se ovako online upoznajemo. Kakav si u kartaroškim igrama, jer naša ekipa je pored basketa ekspert za UNO, tako da te pozivam ovom prilikom za jednu dobru partiju? I naravno, pravilo je da onaj ko izgubi kupuje sladoled, pa me zanima da li si dorastao tom izazovu?"

Milica Starović, kajak

"Novak Đoković je neko ko inspiriše mnoge ljude širom sveta. A moje pitanje za Novaka je ko je njegova inspiracija, šta je to što ga pokreće i inspiriše da prevazilazi samog sebe i da pravi čuda".

Dejan Tomašević, košarka

"Dragi Nole, jedno veliko hvala za sve što činiš za našu zemlju i za sve nas, i samo jedno pitanje: na koji način ostaješ fokusiran, smiren i dostojanstven u prelomnim trenucima mečeva, pogotovo kada igraš protiv Nadala i Federera i jednu negativnu energiju sa tribina okreneš u svoju korist?"

Ivana Maksimović, streljaštvo

"Tvoji mečevi su inspiracija, tvoja igra je pokazatelj kako izgleda dobra mentalna snaga, što je za moj sport presudna stvar. Koja je to misao koja te diže u ključnim, kriznim trenucima meča kada se rezultat lomi i kada je jako bitno osvojiti poen?"

Aleksandar Kukolj, džudo

"U momentima najveće krize u karijeri svakako da si verovao da možeš da se vratiš u vrh, jer da nisi, sigurno ne bi ni uspeo. Zanima me da li su postojali trenuci da si i sam sumnjao u svoj povratak, i ako su postojali - kako si ih prevazišao?"

Martin Mačković, veslanje

"Šta je bio najveći katalizator u tvom spiritualnom buđenju i da li bi mogao da preporučiš knjigu nekim mladim sportistima koji su zainteresovani za ove teme?"

Miloš Vasić, veslanje

"Ćao Nole, legendo našeg sporta. Da li bi menjao zlato na Olimijskim igrama u Tokiju za četiri grend slema?"

Aleksandar Atanasijević, odbojka

"Veliki pozdrav za Novaka Đokovića. Čestitke na osvojenom rekordnom osmom Australijan openu. Čast mi je što mogu da postavim pitanje jednom od najboljih sportista sveta svih vremena. Gledajući sa strane, kada izađeš na teren gde pronađeš tu energiju da posle toliko osvojenih trofeja za nas izgleda kao da se boriš za svoj prvi trofej? I drugo pitanje, još važnije, ako možeš da mi pošalješ broj Ane Ivanović da je izvedem na večeru? Šalim se, naravno. Veliki pozdrav i mnogo sreće na narednim takmičenjima".

Tadija Kačar, boks

"Da li su istrajnost, upornost i asketski život jedine komponente koje su te izbacile na pijedestal teniskog sporta obzirom na to da si glavne konkurente, Federera i Nadala pobeđivao više puta nego što su oni tebe? Za nas si ti najbolji svih vremena i ponos Srbije".

Emir Bekrić, atletika

"Nole puno pozdrava i veliko poštovanje za sve što si uradio, uz čestitke za poslednji grend slem koji si osvojio, koji je bio fenomenalan. Imam jedno pitanje, kao sportista - pored tenisa koji je jedan deo tvog životnog puta, mene zanima gde vidiš sebe dalje, odnosno koji je tvoj naredni korak, tj životni put posle tenisa. Hvala i pozdrav!"

Javljamo se sa odgovorima...

Nole, srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC