• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Rolan Garosa: Rodžere, čekamo te 2021!

Autor mondo.rs

Gi Forže, čelnik pariskog grend slema, ubijeđen je da Švajcarac poslije operacije koljena neće završiti karijeru ove godine i da će se sljedeće sezone takmičiti na njihovom turniru

 Direktor-Rolan-Garosa-Gi-Forze-Siguran-sam-da-ce-Rodzer-Federer-igrati-u-Parizu-2021 Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Rodžer Federer iznenada je saopštio javnosti da je zbog problema sa koljenom morao da obavi artroskopski zahvat u Švajcarskoj, zbog čega će narednih četiri mjeseca biti van terena.

Treći igrač svijeta saopštio je da će zbog intervencije propustiti i ovogodišnji Rolan Garos, na kojem je prvobitno planirao da nastupi.

Možda će vas zanimati

Gi Forže, direktor grend slema u Parizu, nije krio razočaranje što Federer neće biti u prilici ove godine da nastupi, ali je ubijeđen da će već sljedeće sigurno igrati.

"Veoma smo razočarani što Rodžer neće ove godine doći u Pariz, ali, takođe, sam siguran da operacija koju je obavio ne znači i kraj njegove karijere. Svi fanovi žele da vide kako će se Rodžer u 40. godini nositi sa Stefanosom Cicipasom, Dominikom Timom, Sašom Zverevim i ostalim mladim teniserima. Računam, bez ikakve sumnje, da će nastupati na našem turniru 2021. godine. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena i kada pogledate unazad i Džimi Konors i Ken Rozvel igrali su sa 40 godina, pa ne vidim zašto ne bi mogao i on. On i dalje ima sjajne igračke kvalitete, veoma tečnu igru, obožava tenis, igra je sa strašću, i nevažno da li je drugi, treći ili četvrti na svijetu konkurentan je i osvaja trofeje", poručio je u razgovoru za "Le Parizjen" Forže.

On vjeruje da rekorder sa 20 osvojenih grend slem turnira, kojeg će pauza koštati veliki gubitak bodova, još ima šta da pokaže na terenu.

"Federer će igrati dok god bude konkurentan. Mnogi su i prije šest, sedam godina vjerovali da je njegova karijera na zalasku, a od tada je uspio da osvoji još tri grend slema. Iznenadio nas je nivoom tenisa koji igra i znam da će se vratiti i opet igrati odlično. Da je u pitanju ozbiljniji problem poput kuka, koji je imao Endi Marej, ili da je u pitanju diskushernija, mogli bismo biti pesimistični po pitanju njegovog povratka, ali atroskopska intervencija kolkena nije nešto što dovodi u pitanje njegovu karijeru", rekao je nekada četvrti teniser svijeta.

Forže je napomenuo da izostanak Federera jeste udarac koji je rastužio ljubitelje sporta, ali da će se i bez njega u Parizu ove godine igrati odličan tenis.

"Na Rolan Garosu smo uvijek presrećni kada možemo da ugostimo 'veliku trojku', ali uprkos njegovom izostanku verujem da ćemo imati sjajan turnir. U žrijebu će biti dvojica najboljih Novak Đoković i Rafael Nadal, ali i još mnogo dobrih igrača, uključujući i mlade koji već bilježe odlične rezultate i na svakom turniru 'gaze' sve jače. Izostaće ona euforija o tome ko sa kim i kada može da se sretne prema žrijebu, ali vjerujem da će to biti veličanstven slem. Iskreno izostanak Federera neće ništa promijeniti ni po pitanju prodaje karata i interesovanja publike", naveo je direktor Rolan Garosa.

Rodžer Federer igrao je 2019. godine na Rolan Garosu, prvi put poslije 2015, i poražen je od Rafaela Nadala u polufinalu. U karijeri samo je jednom podigao trofej u Parizu, 2009. godine, kada je u finalu savladao Robina Soderlinga iz Švedske u tri seta - 6:1, 7:6, 6:4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC