• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Koliki će ceh platiti Federer zbog četvoromesečne pauze?

Autor mondo.rs

Švajcarac iznenadio odlukom da operiše koleno usred sezone i propusti ceo period na šljaci. Pitanje je koliko će ga to koštati?

 ANKETA: Koliki će ceh platiti Federer zbog četvoromesečne pauze? Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Owen

Rodžer Federer je posle nastupa na Australijan Openu iznenada promenio planove. Problem sa kolenom desne noge, o kojem javnost nije ništa znala, pokazao se kao ozbiljan, zbog čega je treći teniser sveta odlučio da obavi artroskopski zahvat u domovini.

On je saopštio da je takvu odluku doneo posle detaljnih pregleda i razgovora sa članovima njegovog tima i najavio da će pauzirati sve do početka sezone na travi, njegovoj omiljenoj podlozi.

Možda će vas zanimati

Rekordera po broju osvojenih grend slem trofeja očekuje dug period van terena tokom kojeg će izgubiti i veliki broj bodova - čak 3.180!

Naime, on će propustiti turnire u Dubaiju i Majamiju (masters), na kojima je prošle godine osvajao trofeje, zatim i Indijan Vels, još jedan turnir iz serije ATP 1000, na kojem je trebalo da brani finale, otkazao je i nastup u Bogoti, ali i na Rolan Garosu, gde je 2019. poražen u polufinalu od Rafaela Nadala.

Federer bi prema prognozoma trebalo da se vrati u junu, a svi veruju, ako sve protekne po planu, da će to biti na turniru u Haleu, tradicionalnom zagrevanju za Vimbldon, najdražem grend slemu na kojem je već osvojio osam pehara.

Koliko će Federera koštati visemečeno odsustvo usred sezone? Neki smatraju preskupo, jer bi moglo da označi i kraj njegove karijere, a drugi su umereniji pesimisti, pa ocenjuju da bi pad na ATP listi koji će doživeti biti udarac koji će teško popraviti nakon povratka.

Švajcarac, trenutno treći igrač sveta, odsustvom će izgubiti polovinu od trenutno zarađenih bodova (7.130), ali ga to neće koštati ispadanja iz top 10.

Očekuje da će pasti na sedmu ili osmu poziciju, ali je veliko pitanje da li će nakon toga uspeti da se vrati u teniski vrh, budući da će morati da se bori sa mladim i "gladnim" asovima, poput Stefanosa Cicipasa, Dominika Tima, Danila Medvedeva, Saše Zvereva, kojima će biti okružen na listi.

Anketa

Koliko će Federera koštati pauza?

  • Mnogo, verujem da je to završetak njegove karijere

    40% (2)

  • Dosta, vratiće se, ali neće više biti u top 3

    40% (2)

  • Vrlo malo, pokazaće da je među najboljima svih vremena

    20% (1)

  • Ne mnogo, uspeće da se vrati u teniski vrh

    0% (0)

Koliko će Federera koštati pauza?

Rezultati



Federer veruje da čini pravu stvar jer su lekari prognozirali da se do završetka sezone na šljaci može u potpunosti oporaviti, a i pravi ljubitelji tenisa nadaju se da će sve proteći po planu jer Rodžer, uprkos poznim godinama, još i te kako ima šta da pokaže na terenu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC