• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nastavlja perfektan niz: Došao po trofej koji nije digao sedam godina

Autor mondo.rs

Đoković sa saradnicima stigao u Aziju.

 Novak-Djokovic-Dubai-raspored-utakmica-TV-prenosi Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Poslije kratkih priprema u Beogradu, Novak Đoković ponovo se okreće takmičarskim mečevima.

Najbolji teniser svijeta stigao je u Dubai, gdje će od ponedjeljka učestvovati na turniru koji je osvojio četiri puta u periodu od 2009. do 2013. godine.

Ipak, od tada nijednom.

Možda će vas zanimati

Nole nije Dubai ubacivao u kalendar još od 2016, kada je ispao u četvrtfinalnom meču protiv Felisijana Lopeza. 

Ove zime, Đoković se vratio na turnir "Serije 500", uspostavljen još 1993. godine. I kao i uvijek - stiže da pobjeđuje i da nastavi svoj perfektan niz u 2020. godini. U ovom trenutku, njegov skor poslije ATP Kupa i Australijan opena je 13-0.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Tunižanina Maleka Džazirija, a taj meč trebalo bi da počne u ponedjeljak oko 16 časova.

Rekorder Dubaija je Rodžer Federer, sa osam osvojenih titula. Posljednju je osvojio prošle sezone u finalu protiv Cicipasa, koji je ponovo tu.

Ako ne bude iznenađenja, Đokovićev rival u drugoj rundi biće Nijemac Filip Kolšrajber, dok bi u četvtfinalu mogao da igra protiv Karena Kačanova, Mihaila Kukuškina...

U potencijalnom polufinalu mogući rivali su mu Gael Monfis, Benoa Per, Rišar Gaske i Marin Čilić, a na drugoj strani žrijeba je drugi nosilac Stefanos Cicipas, kao i Fabio Fonjini, Roberto Bautista Agut, Andrej Rubljov i srpski teniser, Filip Krajinović.

Biće zanimljivo pratiti ovaj turnir, koji Novak shvata maksimalno ozbiljno.

"Za mene je svaki turnir bitan, tako sam odrastao, okružen ljudima koji su me savjetovali da ne potcjenjujem nijedan turnir koji je iz niže kategorije i da ne štedim sebe čuvajući se za veći turnir. Radije bih da ga ne igram nego da ga igram sa pola snage. Jesu gren slemovi najviši ciljevi, ali svaki meč je prilika da budem još bolja verzija sebe", rekao je Đoković ove nedjelje u Beogradu, objašnjavajući svoj dobro poznati, šampionski pristup.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC