• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Betini: Biciklizam mora biti čist sport

Olimpijski šampion u biciklizmu Paulo Betini pozvao je čelnike da uoči Olimpijskih igara u Pekingu obezbede da biciklizam bude sport bez dopinga.

 Betini: Biciklizam mora biti čist sport Izvor: MONDO

Betini je ocenio da su Igre u Pekingu prilika da se pokaže da se biciklizam oporavio posle prošlogodišnje serije skandala vezanih za doping.

"Mislim da čak nema potrebe da čekamo Olimpijske igre. Možemo odmah pokazati da se biciklizam promenio nabolje. Naravno, potrebno je puno rada kako bismo dokazali da su biciklisti čisti. Svako ko želi da skandal bude zaboravljen mora dobro da se potrudi, naročito kada je u pitanju tako veliki sportski događaj kao što su Igre", rekao je Betini.

Prošle sežone taj sport bio je veoma često pominjan zbog afera sa dopingom koje su kulminirale na "Tur d' Fransu". Tada je Danac Mihael Rasmunsen diskvalifikovan jer su četiri dana posle takmičenja organizatori otkrili da je bio pozitivan na doping testu.

Betini je odbio da potpiše antidoping obećanje u Međunarodnoj biciklističkoj uniji pre nego što je osvojio zlatnu medalju na svetskom takmičenju u Štutgartu proslog septembra. Zbog tog njegovog postupka organizatori su pokušali da ga spreče da učestvuje.

Italijan, koji ima 33 godine, namerava da se ove godine povuče iz sporta. Izjavio je da bi pre toga želeo da bude prvi biciklista koji će osvojiti treću uzastopnu zlatnu medalju. Nastoji da to uradi u Kini, pre nego što se povuče.

"Ići ću u Peking da osvojim još jedno zlato. To je prvi cilj koji sam sebi postavio. Posle toga dolazi Svetsko prvenstvo u Italiji gde želim da odbranim titulu. Neće biti lako, ali moram se potruditi da pobedim. Biće mi veoma drago da to uradim u svojoj zemlji", rekao je Betini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC