• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Hrvati i Nemci uz Dance i Francuze

Na Evropskom šampionatu u Norveškoj za rukometaše okonačana je prva faza takmičenja.

 EP: Hrvati i Nemci uz Dance i Francuze Izvor: MONDO

Plasman u polufinale izborile su po dve najbolje ekipe iz svake grupe, odnosno u subotu će za ulazak u veliko finale igrati Francuska - Hrvatska i Danska - Nemačka.

Selekcija Danske okončala je takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu za rukometaše na prvom mestu, pošto je u poslednjem duelu grupe A nadigrala Sloveniju sa 28:23. Danci su tako sa skorom 4-1 potvrdili da spadaju u krug najužih favorita za titulu. Oni će u polufinalnom duelu u subotu u Lilehameru odmeriti snage sa reprezentacijom Nemačke, koja je u grupi B zauzeo drugo mesto.

Aktuelni svetski prvaci su u međusobnom duelu sa Švedjanima, takodje pretendentima za drugu poziciju, u poslednjoj rundi takmičenja odlučivali o plasmanu na tabeli, i posle velike borbe slavili su rezultatom 31:29.

Švedjani, kojima je bio dovoljan i bod protiv "pancera" imaju razlog da žale, s obzirom na činjenicu da su na poluvremenu imali prednost od dva gola i gotovo do poslednjeg minuta bili u igri za polufinale.

Prvo mesto u grupi A zauzeli su rukometaši Francuske, branioci titule na Evropskom prvenstvu u Norveškoj. Budući da su kolo pre kraja prve runde takmičenja već obezbedili plasman medju četiri najbolje ekipe, Francuzi su sebi dozvolili luksuz u poslednjem meču po grupama, pretrpevši poraz od selekcije Mađarske - 31:28.

Francuski tim, koji u polufinale dolazi sa samo jednim porazom i osam osvojenih bodova, sastaće se selekcijom Hrvatske.

"Šahovničari" su u odlučujućem dramatičnom duelu sa Norvežanima odigrali nerešeno (23:23), ali im je to bilo dovoljno da sa sedam bodova obezbede nastavak takmičenja.

Na drugoj strani domaći tim je završio takmičenje sa šest osvojenih bodova, budući da je posle poraza od Slovenije zakomplikovao sebi situaciju pred ključni duel koju ipak nije uspeo da reši u svoju korist.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC