• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska hobotnica iz Berlina: Statistički prvi golman Bundeslige

Autor mondo.rs

Španac Toni Đerona imaće pokretačku snagu među stativama gola Srbije. Dejan Milosavljev je statistički najbolji golman najjače lige svijeta.

 Dejan-Milosavljev-prvi-golman-Bundeslige Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Dejan Milosavljen završio je "krnju" sezonu Bundeslige kao golman sa najvećim procentom odbranjenih šuteva. Sjajni srpski čuvar mreže "za dlaku" je bio ispred legendarnog Niklasa Landina.

Golman Fukse Berlina imao je procenat uspješnosti 35,5 odsto, dok je Danac stao na 35,4 odbranjenih udaraca protivničkih rukometaša. Među petoricom čuvara mreže nalazi se još jedan srpski reprezentativac Tibor Ivanišević. Mostarac je u dresu Veclara ostvario presjek 33,6 odsto, Peter Johaneson je četvrti sa 33,2 procenata, dok je na petom mestu Benjamin Burić (32,9),

Možda će vas zanimati

Milosavljev je jedan od najboljih golmana Evrope, a na veliku scenu stupio je kada je iz Partizana prešao u Vardar i na iznenađenje svih, tada kao prilično nepoznat rukometaš, stigao do titule najboljeg golmana EHF Lige šampiona.

Ove sezone srpski čuvar mreže imao je problem sa povredom koljena, zbog koje je u decembru morao na operaciju. Njegov povratak na teren spriječila je i pandemija korona virusa.

Najuspešniji po broju odbrana u Bundesligi bio je Johanes Biter (Štutgart) ispred Janika Grina (Magdeburg) i Niklasa Landina (Kil), dok je crnogorski reprezentativac iz Melsungena, Nebojša Simić „okrnjenu sezonu“ završio na petom mjestu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC