• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević: Mi iz Hrvatske, pa vi iz Srbije, pa onda... Zna se ko!

Autori Mladen Šolak Autori Nikola Janković

"Ko je najbolji teniser u istoriji? Moj odgovor nema veze s tim što radim sa njim".

 Goran Ivanišević: Mi iz Hrvatske, pa vi iz Srbije, pa onda... Novak Đoković najbolji svih vremena Izvor: MN PRESS

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević i ovog juna boravi u Beogradu kao trener Novaka Đokovića, svetskog "Broja 1" i uživa u turniru "Adrija tur".

Nekadašnji osvajač Vimbldona u subotu je razgovarao sa uglavnom beogradskim novinarima na konferenciji za novinare i tom prilikom govorio o tome koliko se dobro oseća i zbog turnira i zbog rada sa Noletom u sjajnom ambijentu.

Možda će vas zanimati

"Ovde je bio moj prvi Dejvis kup nastup protiv Danske u 'Pioniru', pa je došao Split protiv Španije. To su bila posebna vremena. Jako mi je drago što sam video danas Radmila Armenullića posle sto godina".

Prema njegovom mišljenju, Hrvatska i Srbija su se smenile u epohama dobrih teniskih generacija, za koje kaže da i dalje nadolaze.

"Posle tog perioda sam 'preuzeo' ja, pa je onda došao Ljubičić,pa  Ančić... Onda ste vi krenuli opasno sa Jankovićkom, sa Anom Ivanović... A onda je došao zna se ko. Naravno, uz Viktora, Janka, Marina Čilića, Bornu Ćorića... To ne staje. Ili ste vi, ili smo mi. Takmičimo se. Daleko smo mi od vas, teško ćemo vas stići u grend slemovima, ali hvala Bogu da je sa ovog područja najveći teniser u istoriji tenisa. To je cilj, takoće i biti".

Ivanišević je rekao da će nekim novim teniserima značiti da ovog leta vide u svojim zemljama asove koji će nastupiti na "Adrija turu".

"Lako se možemo pohvaliti, čitava regija, da imamo velike tenisere. Da se vratim unazad dosta godina, bili smo tu uspešni i nastavili smo tradiciju. I mi i vi, a i nastavljamo i dalje. Nadam se da će ovakvi turniri podstaći klince. To je veselje, to se ne može platiti. Kao mali nisam imao tu mogućnost, ali da mi je bilo videti na 10 minuta Đokovića, Tima, Zvereva... To im znači".

Ivanišević je dva puta naglasio da sadašnji klinci imaju čast da gledaju najvećeg tenisera - Novaka.

"Ko je najveći teniser svih vremena? Uvek stojim pri svome. Nema veze s tim što sam u Novakovom timu, on je najveći. Još stoji onih 20 Federerovih grend-slemova, ali nadam se da će Novak i to rešiti", dodao je on.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC