• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Banjaluka će biti spremna za teniski spektakl i svjetske zvijezde"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Organizacionog odbora teniskog turnira "Adrija tur" Banjaluka Milorad Dodik izjavio je da gradnja i uređene teniskih terena u Parku Mladen Stojanović teku planiranom dinamikom i da će biti spremni za najveći teniski spektakl u Srpskoj.

 Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Saša Trivić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dodik je zahvalio Novaku Đokoviću, njegovoj porodici i Fondaciji, koji su, kako je naveo, uložili napor da bi Banjaluka bila jedan od tri grada na Balkanu u kojem se organizuje ovaj turnir.

"Prihvatili smo da kroz Organizacioni odbor obezbijedimo sve logističke uslove i spremno dočekamo ovaj turnir. Bilo je izuzetno važno i zahtjevno da se obezbijede određeni standardi za ovakav nivo takmičenja jer radi se o najboljim svjetskim igračima koji dolaze u Banjaluku, među kojima je i svjetski broj jedan", rekao je Dodik novinarima nakon obilaska terena.

Možda će vas zanimati

Dodik je naglasio da se danas i lično uvjerio da će sva logistika biti završena na vrijeme, da će događaj oko centralnog terena moći da prati oko 4.500 ljudi, ali da će turnir putem video-bima u samom parku moći gledati još nekoliko desetina hiljada ljudi.

"Očekujemo lijepo vrijeme. Banjaluka ovo treba da shvati kao svoj događaj, ovo je važno za naš grad i ovim šaljemo važnu poruku da možemo da organizujemo vrhunski turnir i da pratimo tražene standarde, koji su veoma zahtjevni", poručio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je Srpska organizacijom ovog turnira došla u priliku da dobije trajni objekat ove vrste i da zbog toga može računati na tradicinonalno okupljanje važnih teniskih imena.

"Popularnost tenisa je ogromna u svijetu, a i kod nas, zahvaljujući Đokoviću, Janku Tipsareviću i drugim imenima koji su pronijeli slavu našeg tenisa širom svijeta", naveo je Dodik.

On je pozvao ljubitelje tenisa i poštovaoce Novaka Đokovića, Banjaluke i Republike Srpske da posjete događaj, ističući da će osim sporta ovaj turnir imati i mnogo zabavnih događaja, te koncert veoma popularne estradne zvijezde iz regiona.

I predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je obišla teniske terene, na kojima bi 3. i 4. jula trebalo da bude održan "Adrija tur", koji organizuju Fondacija "Novak Đoković" i Teniski savez Republike Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je veliki događaj pred nama, te da je jako važno da Banjaluka i Srpska odgovore izazovu.

Cvijanovićeva je napomenula da su se institucije Srpske brzo organizovale i pokazale kapacitet da mogu i finansijski i logistički da podrže održavanje ovakvog događaja.

"To podrazumijeva angažman Vlade Srpske, kabineta predsjednika, Gradske uprave i zadovoljstvo mi je što ćemo nakon ovog teškog perioda korone, imati ovako veliku stvar u Banjaluci", rekla je Cvijenovićeva.

Prema njenim riječima, očekuje se dosta posjetilaca, da će grad profunkcionisati na drugačiji način.

"Željeli smo to, sanjali, ranije nije bilo ostvarivo, ali zahvaljujući Novaku i mnogim dobrim ljudima to će se sada ostvariti. Nakon ovoga uslijediće još nekoliko velikih događaja u Banjaluci, jer ovim ćemo pokazati da Banjaluka može biti mjesto koje će ugostiti planetarnu zvijezdu", poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da je ovo najveći spektakl koji će Republika Srpska imati u svojoj istoriji.

"Događaj će se odvijeti kroz tri cjeline, od kojih je prva kvalifikacioni turnir, koji organizuje Teniski savez za nagradni fond od 30.000 evra, zatim `Adrija tur selo`, na površini od 4.000 kvadrata, sa svim sadržajima kakav ovaj događaj zaslužuje, te dešavanja na centralnom teniskom terenu, čija je izgradnja u toku, a gdje ćemo dočekati svjetska teniska imena", objasnio je Milinović.

Predsjednik Građevinskog odbora Saša Trivić rekao je da će u Parku Mladen Stojanović, za manje od mjesec dana gradnje, biti završen objekat čija je vrijednost 900.000 KM.

"To nije samo teniski teren nego multifunkcionalni objekat koji treba sutra da služi za koncerte, predstave i druge sadržaje", rekao je Trivić.

Adrija Tur na čelu sa Novakom Đokovićem biće gost Banjaluke 3. i 4. jula, a dan kasnije će prvi reket svijeta odigrati meč protiv Damira Džumhura u Sarajevu.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banjaluka sila

Sila ste. Hoće li biti ulaznica i koliko koštaju

Mravec

Dodik, Trivić i Cvijanović, kakva tri vrhunska eksperta za tenis. Bože zakloni.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC