• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir Dokić: Jelena može opet na vrh

Damir Dokić je izjavio da njegova ćerka Jelena može da se vrati na teniski vrh pod uslovom da se uozbilji.

 Damir Dokić: Jelena može opet na vrh Izvor: MONDO

Dugo vremena Damir Dokić nije želeo da priča za medije. Pisalo se sve i svašta o njemu, neke stvari su iznete van konteksta, mahom kroz negativnu prizmu, zbog čega se poslednjih godina i povukao u intimu doma na Vrdniku.

Ipak, poslednja dešavanja u vezi sa Jelenom i njenom odlukom da se vrati u vrh, ovog puta zajedno sa njim, sa kojim se konačno pomirila, naterala su ga da progovori.

"Čuo sam se na kratko sa Jelenom pre dva dana. Bio je to prvi put da smo se čuli posle četiri ili pet godina, više ni sam ne pamtim kada je to tačno bilo poslednji put. U situaciji sam da mi uglavnom naš prijatelj, predsednik TK Partizan Dušan Grujić, ovih dana prenosi šta se i kako dešava sa njom. Ali, drago mi je da se ovo desilo. Dogovorio sam se sa Jelenom i da se vidimo, a to ćemo najverovatnije da učinimo u Rimu, pred start turnira. Svašta se u prošlosti pisalo i govorilo. Mnogo mojih reči su se i ispostavile kao tačne, a Jelena plaća ceh postupaka iz prošlosti. Ali, to je sve iza nas i ne želimo da se vraćamo na ono što je bilo", izjavio je za "Sport" Damir Dokić.

Dokić smatra da za njegovu ćerku još uvek nije kasno da se vrati tenisu i ponovo stigne do vrha.

"Mislim da bi trebalo ozbiljno da proba da se vrati u teniski vrh, jer bi bila šteta da to ne učini. Nije kasno za to, još je mlada. Kada bi se uozbiljila mogla bi da napravi bum. Trenutno ne pratim mnogo tenis, ali svako će se složiti sa mnom ako kažem da je današnja konkurencija znatno slabija od one kada je Jelena bila na vrhuncu. Pobeđivala je asove poput Štefi Graf, Monike Seleš, Venus Vilijams, Martine Hingis, Aranče Sančez i drugih. Prema tome, ne vidim zašto i sada ne bi mogla da napravi dobar rezultat. Sigurno je da nije zaboravila da igra, a ako se dobro pripremi ni uspesi nisu daleko", smtara otac nekada četvrte igračice sveta.

Damir je izjavio da trenutno ne razmišlja o stručnjaku sa kojim bi Jelena počela da radi, jer smatra da je prethodni "recept" kada je on vodio brigu o njenoj karijeri bio uspešan.

"Ni ranije nismo imali trenera, pa je Jelena opet bila četvrta na svetu. To je sistem sličan Moniki Seleš. Nalaze se sparing partneri pred svaki turnir i sa njima se vežba. Ja bih, pak, išao na sva važnija takmičenja sa ćerkom", rekao je Dokić.

Jelena Dokić trenutno boravi u Maroku, gde je očekuje prvi turnir.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC