• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Tipsarević bez četvrtfinala

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Monte Karlu, jer je poražen od Davida Ferera u dva seta.

 MONTE KARLO: Tipsarević bez četvrtfinala Izvor: MONDO

Posle napornog meča protiv Nikolasa Lapentija Janko Tipsarević pokušao je da iznenadi Davida Ferera u osmini finala turnira u Monte Karlu, ali je peti igrač sveta posle 67 minuta igre slavio sa 6:4, 6:0.

Uprkos iscrpljujućem maratonskom meču protiv Ekvadorca, srpski teniser uspeo je da se pripremi za duel sa Špancem i na startu upotpunosti kontroliše situaciju na terenu.

Tipsarević je već u trećem gemu stigao do brejka, ali je Ferer u šestom uspeo da poništi prednost. Srpski igrač u narednom gemu ponovo je oduzeo servis protivniku, Španac je u odmah načinio ribrejk, a zatim i osvojio poen na svoj servis, stigavši do prednosti od 5:4.

Tipsarević je u desetom gemu pokušao da ponovo izjednači i produži set, ali je, pre svega zbog lošeg servisa, dozvolio protivniku da preuzme inicijativu i posle 40 minuta stigne do vođstva od 1:0 u setovima.

Očigledno umoran posle duela koji je u sredu trajao duže od tri sata, ali i poprilično stegnut zbog povrede kolena koja ga je mučila na startu turnira, Janko je u nastavku meča odigrao mnogo lošije.

Iskusniji Španac, koji u nogama ima mnogo više mečeva sa teniserima iz prve lige, iskoristio je protivnikov pad u igri i posle 15 minuta već je imao nedostižnu prednost od 4:0.

Tipsarević je i tada pokušavao da promeni nešto u svojoj igri, ali je osokoljeni Ferer ekspresno u naredna dva gema okončao duel u svoju korist i izborio plasman u četvrtfinale.

Ferer će za ulazak u polufinale sigurno igrati protiv zemljaka, odnosno boljeg iz duela Rafael Nadal - Huan Karlos Ferero.

Tisarević je plasmanom u osminu finala osvojio 75 bodova, što će mu doneti mali napredak na novoj ATP listi.

Turnir Masters serije u Monte Karlu igra se za ukupni nagradni fond od 2,27 miliona evra.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC