• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeziva ispovijest: "Guglao sam kako da se ubijem, plakao sam pred mečeve"

Autor Milutin Vujičić

Nekadašnji švedski teniser Robin Soderling otkrio s kakvim se sve problemima nosio i uspio da izađe kao pobednik.

 Robin-Soderling-teniser-depresija-guglao-kako-da-se-ubije-plakao-pred-meceve Izvor: Guliver/Michael Regan/Getty Images

Robin Soderling zauvijek će biti upamćen kao prvi teniser koji je uspio da "sruši" Rafaela Nadala na Rolan Garosu, ali mnogo veću pobkedu odnio je van terena pobijedivši depresiju.

Švedski teniser je zbog problema sa mononukleozom završio karijeru 2015. godine, međutim to je bio samo "zvaničan razlog". Sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske otkrio je u jednom intervjuu šta ga je zaista udaljilo sa terena.

Možda će vas zanimati

"Imao sam stalnu anksioznost, izjedalo me je iznutra. Sjedio sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha...", rekao je Soderling u programu "Verano en P1", a prenosi "Telegraf".

Kod njega je sve počelo na vrhuncu slave, kada je igrao dva uzastopna finala Ronal Garosa, pritisak je bio sve veći na njega i nije mogao da se nosi s njim. Njegovo stanje počelo je da se pogoršava u avgustu, pred početak US Opena 2011. godine.

"Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih se uspaničio kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku", rekao je Robin Soderling i dodao:

"Došao sam do toga da sam guglao da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želio da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu".

Robin Soderling se "izvukao" iz ovog ponora, ali nije se vratio tenisu.

Njegov najveći uspeh je deset osvojenih trofeja (bez grend slema, mada je igrao dva finala), odnosno četvrta pozicija na ATP listi na kojoj je bio u novembru 2010. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC