• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona promijenila sistem kvalifikacija za EP 2021.

Autor Mirjana Šegan

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je termine održavanja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u obje konkurencije

 Odbojka - Korona promijenila sistem kvalifikacija za EP 2021. Izvor: MN PRESS

Pandemija korona virusa nije samo uticala na prekid sportskih takmičenja, već će zbog te infekcije morati da se naprave i izvjesne promene u takmičenjima.

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je termine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u obje konkurencije, koje će biti održane po specifičnom sistemu.

Umjesto utakmica kod kuće i na strani, zbog problema izazvanih korona virusom, odbojkašice i odbojkaši će odigrati po dva turnira u periodu od maksimum 10 dana, prenio je Odbojkaški savez Srbije.

Možda će vas zanimati

 Evropsko prvenstvo 2021. u konkurenciji odbojkašica igraće se od 19. avgusta do 5. septembra, a gradovi domaćini će biti Beograd (Srbija), Plovdiv (Bugarska), Kluž Napoka (Rumunija) i Zadar (Hrvatska).


Pored organizatora, plasman na EP izborilo je osam reprezentacija sa EP 2019. i to Turska, Italija, Poljska, Holandija, Njemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Preostalih 12 reprezentacija biće poznato poslije kvalifikacija, koje bi trebalo da se završe sredinom januara, a plasman na EP će izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz šest kvalifikacionih grupa.

Evropsko prvenstvo 2021. u konkurenciji odbojkaša igraće se u Češkoj, Estoniji, Finskoj i Poljskoj, gdje će se odigrati polufinale i finale, od 2. do 19. septembra.

Plasman na šampionat je, pored organizatora, izborilo osam selekcija sa EP 2019 - Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Njemačka i Belgija.

Još 12 reprezentacija učesnica biće poznato poslije kvalifikacija, iz kojih će plasman na prvenstvo Evrope izboriti sedam pobjednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC