• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Ana prva izlazi na teren

Fed kup meč Hrvatska - Srbija otvoriće Ana Ivanović i Jelena Kostanić Tošić, odlučeno je žrebom u Zagrebu.

 FED KUP: Ana prva izlazi na teren  Izvor: MONDO

Drugi singl meč plej-ofa Svetske B grupe igraće peta teniserka planete Jelena Janković i Nika Ožegović.

"Ani i Jeleni sasvim je svejedno sa kim će igrati. Dovoljno vremena smo imali da se one prilagode na podlogu na kojoj će se ovaj meč u Zagrebu igrati i naše teniserke su spremne", poručio je selektor Fed kup reprezentacije Dejan Vraneš i istakao da su, iako su apsolutni favoriti, srpske teniserke vrlo ozbiljno shvatile mečeve sa hrvatskim igračicama.


Ana Ivanović trenutno je druga teniserka sveta, dok je njena prva protivnica 152. na WTA listi. Jelenina rivalka u subotnjem singlu, Nika Ožegović, rangirana je dva mesta bolje od Jelene Kostanić-Tošić

"Koncentrisaćemo se i odraditi posao na najbolji mogući način. Svaki meč idemo na pobedu. Ne treba ni precenjivati, ni potcenjivati protivnike... Podloga mi se čini sasvim u redu, a i brzina je ok. U stvari, nije toliko brza kao što smo mislili da će biti. Loptice lete malo više, jer se igra u hali, ali na to smo se već prilagodili", rekla je Ana novinarima u Zagrebu.


Janković kaže da je u Fed kupu uvek teško kada se igra u gostima, jer se atmosfera u tim mečevima veoma razliku od one na turnirima.

"Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo i odradimo naš posao na najbolji mogući način. Igramo u gostima, publika neće biti na našoj strani, ali ćemo pokušati da ostanemo koncentrisane i završimo mečeve onako kako smo zamislili", rekla je Jankovićeva.

"Nije važno da li igram prvi ili drugi meč, ulazim sto posto koncentrisana da pobedim. Pošto igram drugi meč, mogu malo duže da spavam od Ane. Izvini Anči", našalila se Jelena.


Prvi singl meč počinje u subotu 15.30 sati, a naredni po završetku prvog. U nedelju se igraju najpre dva singla i na kraju dubl.

Selektor reprezentacije Hrvatske Goran Pripić rekao je da je zadovoljan formom teniserki i da je njegova procena bila da bi Ani i Jeleni najbolje mogle da se suprotstave Nika Ožegović i Jelena Kostanić-Tošić.

"Ako Nika i Jelena sutra kiksnu i izgube, u nedelju ću ih zameniti", našalio se Prpić.

Kostanić-Tošić je rekla da u meču protiv Srbije ona i njene koleginice nemaju šta da izgube, jer su već prežaljene.

"Protiv Srbije nemamo šta da izgubimo, možemo samo iznenaditi, a ljubitelji tenisa moći će da uživaju, jer će imati privilegiju da gledaju drugu i petu teniserku sveta, koje bi inače došle samo na milionski turnir", rekla je Kostanić-Tošić.

Najbolje rangirana hrvatska teniserka Nika Ožegović podsetila je da je u juniorskim danima bila bolja od Ane Ivanović, ali i rekla da je to sada samo istorija.

"Bilo je to davno, a i Ana je dve godine mladja od mene. Nisam imala previše sreće sa zdravljem u poslednje vreme, ali polako se vraćam u formu i biće interesantno", rekla je Ožegović.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC