• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Poslastica Đoković - Federer

Đoković počistio i Amerikanca Kverija (2:0) i za finale turnira u Monte Karlu boriće se sa Rožeom Federerom.

 MONTE KARLO: Poslastica Đoković - Federer Izvor: MONDO

Prvi i treći reket sveta Rože Federer i Novak Đoković u subotu će na Mastersu u Monte Karlu odigrati derbi meč za plasman u finale.

Federer ima bolji skor u duelima sa Đokovićem. Od sedam mečeva do sada, Švajcarac ima pet pobeda, Đoković dve, ali je u poslednja tri susreta dva puta slavio srpski teniser.

Đoković je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0) dobio gorostasnog Amerikanca Sema Kverija, dok je Federer savladao Argentinca Davida Nalbandijana sa 2:1 (5:7, 6:2, 6:2).

Drugi polufinalni par je Nikolaj Davidenko - Rafael Nadal. Davidenko je u četvrtfinalu pobedio zemljaka Igora Andreeva (2:1), dok je Nadal izbacio takodje svog zemljaka Davida fFrera (2:0 - 6:1, 7:5).

Za razliku od meča sa Endijem Marejem u četvrtak, Đokovića je u duelu sa Amerikancem izuzetno služio servis i to pogotovo prvi. U prvom setu imao je čak 83 odsto uspešnosti prvog servisa. Ipak, i pored toga, Kveri je dugo odolevao.

Đoković je imao nekoliko prilika da napravi brejk i oduzme servis Kveriju (u trećem i sedmom gemu kada je vodio 40:15), ali je to uspeo u devetom gemu sjajim forhendom. Srpski teniser je gotovo sve svoje servise dobijao sa nulom!

Od tog trenutka - prvog brejka na meču, stvari su se dešavale onako kako je Đoković hteo i očekivao. Srbin je u drugom setu uzeo sve servise Kveriju i lagano dobijao svoje za efektan i brzi kraj meča.

Ovo je druga pobeda Đokovića nad Kverijem u isto toliko međusobnih duela. Novak ga je dobio i na putu do titule na Australijan Openu kada je bilo 3:0 za srpskog tenisera.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC