• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED Kup: Heroj dana Jovanović Ana

Ana Jovanović je neočekivano dobila priliku da igra protiv Hrvatske u Fed kupu i zablistala je u punom sjaju. Srbija vodi 2:0.

 FED Kup: Heroj dana Jovanović Ana Izvor: MONDO

Može, itekako može i bez prve Ane. Selektor Dejan Vraneš pogodio je pravo u centar izabravši drugu Anu - Jovanović da zameni bolesnu imenjakinju Ivanović.

Jovanovićeva je na brilijantan način u prvom singlu u Zagrebu odmenila drugu teniserku sveta i pobedom nad Jelenom Kostanić-Tošić (6:4, 7:5) donela Fed kup reprezentaciji Srbije prvi poen u plej-ofu Svetske B grupe.

Drugi poen našem timu očekivano je obezbedila Jelena Janković koja je deklasirala Niku Ožegović, 150. tenisersku sveta. Razliku u klasi peta igračica planete rutinski je za nešto više od sata preslikala u trijumf - 6:1, 6:2.

Ana Jovanović neočekivano je dobila priliku da igra protiv Hrvatske i zablistala je u punom sjaju. Dvadesetčetvorogodišnja devojka iz Beograda, trenutno tek 268. na WTA listi, izašla je bez kompleksa na teren zagrebačkog Doma sportova, pružila daleko bolju igru od svog trenutnog renkinga, demonstrirala zavidnu psihološku stabilnost i upisala svoju drugu Fed kup pobedu u karijeri.

Početak meča obeležili su brejkovi, pa su u prvih šest gemova obe teniserke po dva puta izgubile svoj servis. Kostanić-Tošić je u sedmom gemu na svoj servis povela sa 4:3, ali je Jovanovićeva odmah izjednačila, zatim nanizala još dva gema i nakon 38 minuta stigla na pola puta do trijumfa.

Kostanić-Tošić, trenutno 152. na WTA listi, u drugom setu povela je sa 3.0, zatim i 5:2, pre nego što je usledila furiozna serija srpske teniserke. Pet gemova u nizu i pobeda ne samo za prvi poen u Zagrebu, već i za ukupan trijumf u ovom duelu.

Do pobede reprezentaciji Srbije nedostaje još jedan poen. U nedelju se igraju dva singla i dubl, a nastup Ane Ivanović i dalje je neizvestan. Dakle izvesno je da će rekete ukrstiti Jelena Janković i Jelena Kostanić-Tošić, ali ne i koja od dve Ane će se u prvom nedeljnom singlu suprotstaviti Niki Ožegović, odnosno ko će uz Džej Džej činiti srpski dubl.

NAJDRAŽA POBEDA

“Saznala sam dva sata pre početka meča da ću menjati Anu Ivanović i bila sam spremna da odigram dobro. U karijeri sam odigrala dosta mečeva u kojima sam u drugom setu uspevala da napravim preokret i ovoga puta sam pokušala da igram isto tako i uspela u tome. Postojao je izvestan pritisak, ali ja sam bila skoncentrisana na svaki poen. Olakšavajuća okolnost je bila ta što je protivnica grešila u ključnim poenima”, rekla je Ana Jovanović posle meča.

Ona je dodala da je sve vreme bila usresredjena na preporuke koje je dobila od članova svog tima da drži protivnicu na bekhendu, jer igra levom rukom.

“Ovo je bio veoma važan meč, i prilično težak, a ovu pobeda sigurno mi je najdraža u reprezentaciji”, dodala je Ana Jovanović.

Jelena Kostanić-Tošić bila je izuzetno nervozna i nezadovoljna posle prvog duela, ali ne zbog poraza, koliko zbog loše igre koju je prikazala.

“Spremala sam se da ću igrati protiv druge igračice sveta, a onda sam uoči meča saznala da ću za protivnicu imati 268. teniserku sveta, I to je me je poremetilo. Iz situacije da gotovo nemam nikakve šanse stigli smo do toga da je realno da upišem pobedu, a ustvari relano je samo das am ja veoma loše igrala”, rekla je Jelena Kostanić-Tošić, koja je 2004. godine zauzimala 32. mesto na WTA listi.

Ona je dodala i da nije uspela da se prilagodi meču u dvorani, posle serije duela na otvorenom, koje je odigrala u poslednje vreme.

“Nije mi odgovarala ni podloga i to je jedan od razloga izuzetno loše partije koju sam prikazala. Mislim da i u slučaju da sam dobila ovaj meč ne bismo imali mnogo šanse za ukupnu pobedu”, rekla je hrvatska igračica.


BRAVO ANA!

Jelena Janković je izjavila posle meča da je bila maksimalno koncentrisana na duelu protiv objektivno manje kvalitetne protivnice i da je joj je upravo takav odnos doneo pobedu.

“Bila sam koncentrisana od početka do kraja meča, jer nisam poznavala dovoljno protivnicu, a želela sam da obavim posao na meču kako treba. Veoma sam zadovoljna zbog maksimalnog učinka prvog dana”, izjavila je Džej Džej.


Ona je iskoristila priliku da pohvali koleginicu iz reprezentacije Anu Jovanović za odličnu partiju i pobedu na prvom duelu protiv Jelene Kostanić Tošić.

“Jelena Kostanić bila je favorit na tom meču, ali je Ana Jovanović odigrala odlično. Svaka joj čast za hrabru igru i prezadovoljna sam što imamo ovakav rezultat”, dodala je Jelena.

Srpska teniserka je otkrila da pauza koju je zatražila tokom drugog seta nije imala veze sa povredom.

“Polomila sam nokat na palcu, pa mi je zavoj koji sam imala stvorio mali žulj na malom prstu. Morala sam da promenim taj zavoj, jer mi je smetao”, rekla je Jankovićeva i pohvalila publiku u dvorani koja je korektno navijala i aplaudirala posle svakog lepog poena na meču.


ANA IVANOVIĆ BOLJE, SPEMNA ZA NEDELJU

Selektor Dejan Vraneš je rekao da je Ana Ivanović dan provela u hotelu zbog povišene temperature i malaksalosti, ali da se iskreno nada da će najbolja srpska teniserka biti spremna da zaigra u prvom nedeljnom meču.

“Ana je još u četvrtak uveče na svečanoj večeri, koju je priredio organizator osetila groznicu, zbog čega je i napustila večeru na pola. Danas se već mnogo bolje osećala i ja se iskreno nadam da će ona biti spremna za duel sa Nikom Ožegović”, izjavio je Vraneš.

Vraneš je istakao da nije iznenadjen pobedom Ane Jovanović u prvom duelu, jer je verovao od starta da ona to može da uradi.

“Odmah posle žreba, kada sam pravio tim, znao sam da tu mora da bude mesto za Anu Jovanović, jer je ona spremna da pobedi bilo koju hrvatsku teniserku. Posle saznanja da Ana Ivanović nije u stanju da igra, napravili smo najbolju kombinaciju, koja se ispostavila kao uspešna”, objasnio je savezni kapiten.


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC