• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo dokaza da je Damir Džumhur nepravedno izbačen sa Rolan Garosa!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur nepravedno je izbačen sa predstojećeg grend slema u Parizu.

 Petar Popović negativan na korona virus, Damir Džumhur nepravedno izbačen sa Rolan Garosa Izvor: Daniel Pockett/Getty Images AsiaPac

Razlog eliminacije na predstojećem pariskom grend slemu je pozitivan nalaz na korona virus njegovog trenera Petra Popovića.

Možda će vas zanimati

Sarajevski teniser je odmah nakon saznanja da je njegov trener zaražen istakao da je u pitanju lažna pozitivnost na kovid-19 jer Popović ima antitijela uz opasku da bi sigurno vodećim igračima poput Rodžera Federera ili Rafaela Nadala bilo dozvoljeno da se ponovo testiraju.

U utorak je na "Insagramu" objavio Popovićev nalaz od narednog dana na kojem je jasno vidljivo da je njegov trener negativan na korona virus.

"Test mog trenera koji je uradio juče, samo dan nakon što je njegov test na Rolan Garosu bio 'pozitivan'", napisao je Džumhur.

Izvor: Instagram/Damir Džumhur

Potom se oglasio i Popović, potvrdivši da je negativan i da mu nije jasno zbog čega mu u Rolan Garosu dopustili da se opet testira.

"Svi treba da znate istinu. Jedina istina jeste da je Džumhur bez razloga dobio zabranu da igra na turniru. Mi smo samo tražili da se još jednom testiram jer smo znali da će se pokazati da je prvi test bio lažan", napisao je srpski teniski trener.

Podsjetimo, zbog pozitivnog nalaza sa pariskog turnira izbačeni su pored Džumhura i Srbin Peđa Krstin, Amerikanac Ernesto Eskobedo, Španac Bernabe Zapata i Uzbekistanac Denis Istomin.

Rolan Garos je počeo u ponedjeljak pod veoma strogim mjerama zbog pandemije, i uz posebnu organizaciju. Ipak, očigledno nedovoljno dobru organizaciju, kada se dešavaju ovakve stvari...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC