• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Janković: Neka čeka Marej...

"Džejmi je vise puta izjavio da bi voleo da igramo ponovo zajedno na Vimbldonu, ali moja odluka će zavisti od drugih stvari", izjavila je Džej-Džej.

 Jelena Janković: Neka čeka Marej...  Izvor: MONDO

Jelena Janković je uspešno odradila zadatak u nacionalnom timu u Zagrebu, pobedivši Niku Ožegović i ta pobeda, uz trijumf Ane Jovanović i Ane Ivanović, bio je dovoljan da FED kup selekcija Srbije nadigra Hrvatsku i izbori plasman u Svetsku B grupu naredne sezone.

"Presrecna sam zbog plasmana u Svetsku B grupu. Odradili smo posao na najbolji način i, na kraju, to je ono sto smo i očekivali pre polaska u Zagreb. Mislim da su nam šanse u višem rangu takmičenja velike, jer imamo odličnu ekipu, retku u kojoj se nalaze dve igračice iz samog svetskog vrha", izjavila je peta igračica sveta posle trijumfa nad Hrvatskom.

Džej-Džej se sada okreće turnirskim obavezama i početku sezone na šljaci. Ona priznaje da joj je česta promena podloge u poslednjih nekoliko nedelja malo odmogla u pripremi za predstojeće turnire na sporim terenima, ali da se nada da će uskoro stići do prve titule ove sezone.

"Naporno treniram poslednjih nedelja, kako bi se posle dugog igranja na betonu prilagodila na zemljanu podlogu. Česta promena terena malo me je omela, ali vredno radim sa novim trenerom i mislim da ću uskoro biti u top formi. Na turniru u Rimu, koji sledi, branim titulu, ali to nije opterećenje za mene. Važno je da budem spremna i da igram dobro, pa će valjda doći i rezultati".

"Vrhovni cilj" ostaje isti.

"Moj krajnji cilj je da postanem prva igračica sveta i mislim da bi mi jedna Gren slem titula to i omogućila"
, istakla je uvek raspoložena i nasmejana Jelena.

Jankovićeva je rekla da je zadovoljna saradnjom sa novim trenerom Rikardom Sančezom i da se nada da će joj njegovi saveti pomoći da napreduje.

"Saradnja je tek počela, ali on mi je i ranije pomagao, tako da znam šta mogu da očekujem. Sigurno je potrebno vreme da bi se videli rezultati, ali već sada je jasno da postoji mnogo prostora za moj napredak. On bi trebalo neprestano da bude sa mnom, nadgleda moj rad i pomogne mi da, pre svega, fizički ojačam, ali i da poradim na tehničkim elementima", prenosi Jelena.

Koliko trener mora da bude strpljiv u radu sa teniserom, toliko i tensier mora da bude strpljiv kada angažuje trenera.

"Naša saradnja je za sada veoma dobra, ali neke stvari ne mogu da se dogode preko noći. Moram da radim na servisu, odnosno ojačam rameni pojas, da budem agresivnija, jednostavno da poboljšam sve elemente u svojoj igri. Moram da unapredim vrline i otklonim mane koje imam", tvrdi Jankovićeva, koja nije želela da komentariše da li će saradnja sa španskim stručnjakom biti na duge staze.

Jelena je prošle godine priredila iznenađenje na Vimbldonu, osvojivši titulu u miks dublu sa Britancem Džejmijem Marejem, koga je upoznala pred start turnira. Srpska teniserka kaže da još ne zna da li će sa riđokosim Džejmijem igrati u paru i ove sezone, iako ju je on vise puta kontaktirao u želji da se ponovo okušaju u mešovitom dublu na najprestižnijem turniru na travi.

"Džejmi je vise puta izjavio da bi voleo da igramo ponovo zajedno, ali moja odluka će zavisti od drugih stvari. Naime, meni je ove sezone singl prioritet na Vimbldonu, a nastup sa Marejem zavisiće od rasporeda mečeva i toga koliko ću biti sveža. Kiša često pravi velike probleme u Londonu, jer prekida mečeve i pomera satnicu, pa su teniseri primorani da dugo čekaju na odigravanje svojih duela. Ipak, ukoliko budem mogla da igram miks, verovatno ću se opet odlučiti za Džejmija kao partnera", dodala je Jankovićeva.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC