• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković sasvim iskreno: Znam da mnogima smetam, ali ne odustajem od ambicija!

Autor Dragan Šutvić

"Mogu sutra da završim sve i bio bih zadovoljan onim što sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i takmičim se".

 Novak Đoković sasvim iskreno: Znam da mnogima smetam, ali ne odustajem od ambicija! Izvor: MN PRESS

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ove nedjelje takmiči se na turniru u Beču, a energiju za nove uspjehe pokušao je da skupi odmarajući u Beogradu sa porodicom.

Oduševio je djecu na ulici, kada im je pokazao nekoliko trikova sa reketom, a oduševio je i svog sina Stefana kome je prošle nedjelje bio rođendan. U intervjuu za magazin "Story" otkrio je da mu je to važnije od bilo čega u životu.

"Uvijek ima povoda za slavlje. Ne mora da se čeka turnir, kao što ne mora da se čeka ni rođendan djeteta, ni bilo koja druga svečana prilika, privatno ili profesionalno gledano. Uvijek postoji neki razlog. Međutim, definitivno su mi porodična slavlja i obilježavanje nekih važnih datuma u našim životima daleko važniji nego bilo koje sportske dostignuće", kazao je iskreni Novak Đoković.

Istakao je da se uvijek uželi Beograda i Srbije, raduje se svakom slobodnom u domovinu. Njegov boravak je uvijek kratak, ali ispunjen privatnim i profesionalnim obavezama.

"Pričinjava mi veliko zadovoljstvo to što sam ovdje, okružen svojim narodom, ljudima koji govore isti jezik kao ja, što mogu da se vratim svojim korijenima. Puni me energijom sve to, doduše, vjerovatno u istoj mjeri u kojoj me istovremeno iscrpljuje. Ipak, daje mi taj dodatni podstrek i motivaciju koja mi je potrebna, inspiriše me da dalje putujem svijetom i ispisujem neke nove stranice istorije tenisa", kazao je Novak i potom dodao:

"Ustručavam se da ovu sezonu poredim sa onom iz 2011. ili 2015. godine, koje su zaista bile izvanredne. Po kvalitetu tenisa, osjećam da sam sada najbliži tim sezonama".

Izvor: Guliver, Michael Dodge/Getty Images AsiaPac

Da li ga opterećuje trka za "najboljeg svih vremena" u kojoj učestvuje sa Federerom i Nadalom?

"Pritisak koji mi je nametnut kako se sve više približavam najvećim rekordima doživljavam kao sastavni dio mog profesionalnog života. Kada ste na najvišem nivou, morate da prihvatite da ćete se susresti s ogromnim pritiscima, ali pitanje je da li ćete ih iskoristiti kao gorivo za sebe ili oružje protiv sebe. To je sve u glavi. Imam dugogodišnje iskustvo i zato ne osjećam da me to opterećuje u velikoj mjeri, kao što je to bio slučaj na početku moje karijere", naveo je Novak Đoković.

Neki nisu baš oduševljeni što jasno i glasno govori svoje ambicije.

Ipak, Đokovića to ne opterećuje i ne može da uradi ništa po tom pitanju, poručivši da ne zna da se pretvara, iako zna da to neki vole.

"Možda nekima smeta što imam najviše ambicije i što umijem da ih verbalizujem, ali odrastao sam uz vaspitanje, da budem otvoren, transparentan i iskren. Takav je moj karakter, to je moja ličnost. Ljudi nekad možda vole pretvaranje i to takođe poštujem, ali ja to ne umijem. Samo sam verbalizovao svoj cilj, a to je da, istorijski gledano, budem najduže rangirani broj jedan i to mi je prioritet".

Izvor: MN PRESS

"Međutim, ne osjećam preveliko opterećenje zbog takvog cilja. Znam kako da pronađem ravnotežu, ali naravno da se u svemu tome ponekad i ja poljuljam kako psihički, tako i fizički. Ipak, to je sve život i niko nije savršen", rekao je Đoković i dodao:

"U životu svakim danom učite, stičete neke nove spoznaje o sebi i pokušavate da to upotrebite na najbolji mogući način kako biste bili najbolja verzija sebe - profesionalno i privatno".

Trenutno su mu 33 godine, neizbježno je pitati do kada će igrati tenis?

Jasno i glasno je poručio - dok god uživa.

"Sve što radim, činim iz zadovoljstva, ne tražim korist niti materijalni smisao. Uživam i sve dok je tako, biću na terenu. Poslije svega što sam postigao kod mene više ne postoji nikakvo moranje, nikakva obaveza da se bavim tenisom. Mogu sutra da završim sve i bio bih zadovoljan onim što sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i takmičim se. Sam čin igranja tenisa čini me radosnim i veselim. Osećam tu djetinjastu energiju kada sam na terenu, u smislu zadovoljstva i radosti, a svaki naredni izazov vidim kao inspiraciju za nove ambicije, koje su uvijek potrebne da biste se takmičili", zaključio je Đoković.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC