• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer opet pričao o odlasku u penziju: Na teren se vraća 2021. i ima poruku za legende tenisa!

Autor Dragan Šutvić

Švajcarac opširno pričao o svojim planovima

 rodzer-federer-penzija-povratak-na-teren-2021.-koljeno-povreda Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Rodžer Federer će 2020. godinu praktično moći da otpiše kao gotovo nepostojeću, bar što se tiče njegove sezone na ATP turu.

Nastupio je na Australijan openu, ispao u polufinalu od Novaka Đokovića i potom zbog povrede kolena dugo odsustvovao.

Možda će vas zanimati

Na kraju se ispostavilo da u 2020. godini više neće ni igrati, a sada se Švajcarac prvi put detaljnije oglasio po pitanju povratka na teren, ali i njegovog odlaska u penziju.

"Nadam se da bih sljedeće godine u januaru mogao da se vratim na teren. Osjećam se dobro, zdrav sam, svi u mojoj porodici su zdravi", rekao je Federer i osvrnuo se na oporavak koljena:

"Dobrog sam duha. Osjećam napredak. Možda ne iz dana u dan, ali iz nedjelje u nedelju svakako. Dobar je napredak. Bio sam na teniskom terenu prošle nedjelje, prvi put poslije februara. Ohrabrujuće je, radim koliko mogu ili koliko mi koleno dozvoljava. Ali, dobrog sam duha, to je važno", poručio je Švajcarac.

Federer vjeruje da i dalje ima još dosta toga da pokaže na terenu.

"Ništa se nije promijenilo, još uvek se borim za moj povratak, želim da se vratim na teniski teren. Volio bih da još igram protiv legendi ovog sporta i najboljih igrača. Osjećam da je još ostalo nečega u meni, definitivno neću napustiti tenis. Zabavno je biti filantropist, teniski igrač, sve to u isto vrijeme. Sve je to iskustvo za sebe, ali neću se penzionisati još uvijek."

Švajcarac je pričao i o svemu što radi van terena.

"Nekada sam išao na skijanje, fudbal, skvoš, stoni tenis, a onda sam prije izvesnog vremena razmislio i riješio da se ne povređujem. Odustao sam od svega toga i sada čitam vijesti jer želim da budem u toku šta se dešava. Često se čujem sa prijateljima i provodim vrijeme sa djecom. Idem u šetnje sa njima, gledam ih kako rastu. Moj najveći hobi i posao je biti roditelj. Pretpostavljam da sam njihov i svoj 'menadžer' i trudim se da uvijek pratim šta se dešava. Postao sam njihov profesionalni vozač, uvijek ih vozim na aktivnosti i mogu vam reći da je to ozbiljan posao", istakao je Rodžer Federer.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC