• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avdukić: Čast je biti dio spektakla u Brazilu

Golman Borca Asmir Avdukić biće jedini predstavnik Premijer lige Bosne i Hercegovine na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Jedinica" Borca ove sezone odličnim partijama na golu crveno-plavih zaslužio je poziv u nacionalni tim i biće među putnicima koje je selektor Safet Sušić odabrao da predstavljaju Bosni i Hercegovini na planetarnoj smotri u Brazilu od 12. juna do 13. jula.

U intervjuu za sajt Fudbalskog saveza BiH, Avdukić se na početku prisjetio svojih prvih fudbalskih koraka.

"Fudbalom sam počeo da se bavim 1988. godine. Imao sam tada sedam godina, a karijeru sam počeo u Rudaru iz Breze", rekao je Avdukić i nastavio:

"Uvijek mi je bio san da zaigram za neku jaku ekipu i na velikom takmičenju. Kako su prolazile godine, nisam vjerovao da će se to ostvariti. Međutim, sada nakon dugogodišnjeg bavljenja fudbalom, stigla je kruna karijere. Idem na Svjetsko prvenstvo i moj san se ispunio", rekao je golman Borca, koji je ove sezone propustio samo jednu prvenstvenu utakmicu.

Iskusni čuvar mreže ne krije tremu pred start Mundijala.

"Ne mogu reći da se plašim, ali sigurno da sam uzbuđen, kao i svi koji nastupaju na tako velikom takmičenju. Sama riječ Svjetsko prvenstvo znači da će tu biti najbolji igrači i ekipe na planeti i meni je čast što ću biti dio jednog takvog spektakla", oduševljen je Avdukić.

Na pitanje koliko prati ostale golmane koji će biti dio Mundijala i ko mu je uzor, Avdukić kaže:

"Svi golmani koji će nastupiti na SP igraju na vrhunskom nivou, radi se o velikim čuvarima mreže i drago mi je što ću imati priliku da upoznam neke od njih. Moj uzor je Edvin van der Sar, za kojeg smatram da je jedan od najboljih golmana svih vremena."

Jedan od najiskusnijih igrača u reprezentaciji BiH smatra da su Đanluiđi Bufon i Iker Kasiljas trenutno najbolji golmani koji će nastupiti u Brazilu.

"Italija i Španija imaju zaista sjajne čuvare mreže. Ali i mi imamo jednog od najboljih svjetskih golmana", pohvalio je Avdukić svog kolegu i imenjaka Begovića, dodajući da mu najveću podršku pružaju porodica i djevojka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC