• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" ukrotili Crnogorce

Autor mondo.ba

Pobjedom u duelu sa Crnom Gorom 80:67, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila prvo mjesto na turniru u Sarajevu.

 "Zmajevi" ukrotili Crnogorce Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan Nakon pobjede nad Bjelorusijom 85:60, te poraza od Italije 70:75, košarkaši Bosne i Hercegovine u posljednjem meču turnira u Sarajevu trijumfovali su protiv crnogorske selekcije 80:67 i tako zauzeli prvo mjesto.

BOSNA I HERCEGOVINA - CRNA GORA 80:67 (18:20, 14:13, 19:18, 29:16)

Crnogorci su nešto bolje otvorili susret, prvu četvrtinu riješili u svoju korist 20:18, da bi drugi period igre protekao u nešto lošijem ritmu, pa je viđeno svega 27 poena.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nemanja Gordić početkom drugog poluvremena probudio je "zmajeve", ali su se gosti ubrzo pribrali, pa se na odmor nakon treće četvrtine otišlo sa rezultatom 51:51.

Serijom 12:0 na početku odlučujuće četvrtine, bh. košarkaši nagovijestili su konačan trijumf - 63:51. Do kraja susreta "zmajevi" su sačuvali prednost i trijumfovali sa 13 poena razlika - 80:67.

GORDIĆ MVP

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je dosadašnji košarkaš Igokee Nemanja Gordić, koji će u narednoj sezoni nositi dres Cedevite.

Izabranici Duška Ivanovića u duelu sa Crnogorcima nastupili su bez najboljeg igrača i kapitena Mirze Teletovića, te Di Džej Kupera, koji će zbog povrede vjerovatno propustiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Zanimljivo je da su na klupi današnjih rivala sjedili Duško Ivanović i Luka Pavićević, nekada bekovski tandem legendarnog sastava Jugoplastike, koja je tri puta zaredom bila šampion Evrope.

Gordić je sa 28 poena predvodio "zmajeve" do trijumfa, dok je Elmedin Kikanović ubacio 16 poena. Kod "sokolova" najefikasniji su bili braća Šehović. Sead je ubacio 19, a Suad poen manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC