• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" donirali novac djeci poginulih rudara

Autor mondo.ba

Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine donirali značajnu sumu novca porodicama nastradalih zeničkih rudara u jami Raspotočje.

"Zmajevi" u utorak uveče na zeničkom "Bilinom polju" igraju protiv Kipra prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Kako je priznao selektor BiH Safet Sušić "atmosfera u ekipi je poljuljana pogibijom petorice rudara", ali i naglasio da će njegov tim "učiniti sve da zabilježi pobjedu za svoju zemlju, ali i zeničke rudare".

Međutim, "zmajevi" se nisu zaustavili samo na obećanjima već su napravili i jedan konkretan potez da pomognu porodicama nastradalih.

Prema tvrdnjama elektronskih medija u BiH, sakupili su značajnu sumu novca i proslijedili je djeci poginulih rudara iz Rudnika mrkog uglja Zenica! Takođe, družili su se sa klincima i na kratko im uljepšali tešku svakodnevnicu.

Portal "Reprezentacija.ba" prenosi i da će finansijsku pomoć porodicama rudara uskoro uputiti i Fudbalski savez BiH.

Podsjetimo, u jami Raspotočje bila su zarobljena 34 rudara, koji su ostali na 800 metara dubine, nakon gorskog udara koji se dogodio, u četvrtak, u poslijepodnevnim satima. U petak iz jame je evakuisano 29 rudara.

Ali, gorski udar na žalost nisu preživjeli: Fahir Halač, Mehemed Dizdarević, Hajrudin Bradarac, Fejzo Isaković i Mehmedalija Halilović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mica

Svaka cast,carevi!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC