• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić na dodatnim pregledima u Njemačkoj

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza BiH, Spahić je prvi dan priprema u Trening kampu reprezentacije u Zenici proveo na terapijama. Sead Kolašinac uspješno se oporavlja od povrede.

Nekadašnji kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić danas će tokom poslijepodneva napustiti Bosnu i Hercegovinu i vratiti se u Njemačku kako bi uradio dodatne pretrage i terapije.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza BiH (FSBiH), Spahić je prvi dan priprema u Treningu kampu reprezentacije u Zenici proveo na terapijama.

"S obzirom da se radi o ozbiljnoj povredi leđa, Spahić će danas poslijepodne otputovati u Njemačku kako bi uradio neke dodatne pretrage i terapije. U stručnom stabu reprezentacije trenutno nisu sigurni mogu li računati na njega u narednim kvalifikacionim utakmicama", navode iz FSBiH.

Selektor Safet Sušić je pozvao Emira Spahića na okupljanje reprezentacije za utakmice protiv Velsa (petak) i Belgije (ponedjeljak), iako je bivši kapiten "zmajeva" nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu najavio oproštaj od nacionalne selekcije.

Probleme ima i igrač Šalkea i reprezentativac BiH Sead Kolašinac, koji se povrijedio prošlog mjeseca. Trenutno se osjeća dobro i sve njegove aktivnosti vezane su za oporavak od teške povrede.

RASPORED UTAKMICA

Vels - BiH (10. oktobar)
BiH - Belgija (13. oktobar)
Izrael - BiH (16. novembar)
Andora - BiH (28. mart 2015.)
BiH - Izrael (12. jun 2015.)
Belgija - BiH (3. septembar 2015.)
BiH - Andora (6. septembar 2015.)
BiH - Vels (10. oktobar 2015.)
Kipar - BiH (13. oktobar 2015.)

"Svakim danom mi je sve bolje. Na terapijama sam svaki dan ujutro od osam sati pa do kasno poslijepodne. Ništa mi nije teško jer znam da ako želim da se oporavim i opet istrčim na teren moram slušati sve uputstva doktora. Osjećam se dobro i doktori su zadovoljni kako za sada teče moj oporavak", rekao je Kolašinac.

"Teško mi pada što ne mogu da igram i dam svoj doprinos u ovim kvalifikacionim utakmicama. Vjerujem da ćemo u dva naredna susreta igrati bolje, ali imati i malo više sreće. Pozdravljam sve u ekipi i želim da im poručim da sam uz njih", rekao je bh. reprezentativac.

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine otvorila je iznenađujućim porazom od Kipra, pa su naredna dva duela od izuzetne važnosti za "zmajeve".

Najnovije i najzanimljivije vijesti iz svijeta sporta pratite na našoj Facebook stranici, kao i na Twitteru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC