• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJA-VU: DRINČIĆ, "SLOBODNJAK", POBEDA PARTIZANA!

Autor mondo.rs

Crno-beli trijumfovali u 147. večitom derbiju, golom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca - 1:0!

 DEJA-VU: DRINČIĆ, "SLOBODNJAK", POBEDA PARTIZANA! Izvor: MN PRESS

Prošle sezone pogodio je mrežu Crvene zvezde sa oko 30 metara i "povukao" Partizan ka pobedi. U subotu uveče, bio je precizan sa ivice kaznenog prostora.

Za još jednu pobedu crno-belih u derbiju:

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)

Pogotkom Nikole Drinčića u 77. minutu iz slobodnog udarca, tim Marka Nikolića nastavio je fenomenalan niz, koji traje od prolećnjeg derbija! U međuvremenu je ostvario 13 ligaških pobeda!

"Parni valjak" dočekaće i sledeće kolo na prvom mestu tabele, sa četiri boda više od Crvene zvezde i utakmicom manje (protiv OFK Beograda). Sada će veću pažnju morati da posveti prvenstvenoj trci sa Vojvodinom, koja svoj meč igra u nedelju.

Fudbaleri Partizana "preživeli" su u subotu, pred punim stadionom u Humskoj, promašene zicere Luke Jovića u prvom poluvremenu, pa se u pauzi konsolidovali, preuzeli inicijativu i apsolutno zasluženo pobedili. Praktično rutinski.

Centarfor crno-belih Petar Škuletić promašio je bar šest prilika za gol. Danko Lazović borio se sa štoperima Zvezde od početka utakmice, a u 77. minutu iznudio je faul Darka Lazića sa 18 metara. Žalio se, po navici, iskusni napadač kod sudije Mažića, tražeći penal, ali se ispostavilo da je i taj "slobodnjak" bio baš kao penal za sjajnog Drinčića:

Namestio je iskusni vezista loptu, snažno opalio po njoj, poslao je u mrežu "kroz ruke" Predraga Rajkovića i doneo pobedu Partizanu.

Veliko slavlje u Humskoj je počelo posle gola i trajalo je do kraja. Zvezda je potom opet pokušala da napadne, ali nije znala da stvori ni približno dobre šanse kakve je Luka Jović promašivao u prvom poluvremenu.

Pružio je Nenad Lalatović tinejdžeru šansu od početka i izveo na teren iznenađujuće mladu ekipu, koja je imala snage da se bori sa Partizanom samo poluvreme. Jović je propustio dve gol šanse, Lukač je odbranio šut Pečnika, pa su crveno-beli otišli na odmor sa gorkim ukusom u ustima, svesni da derbi ne prašta takve promašaje. To je i dokazano.

Sabrali su se crno-beli u pauzi, shvatili odakle im preti najveća opasnost i potom potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. Kraj utakmice dočekali su već tradicionalnim slavljem sa navijačima. Iako njihov trener Nikolić ističe da još nije prošla ni trećina sezone, nema sumnje da su napravili ogroman korak ka osvajanju titule.

Partizan: Lukač - Vulićević, Volkov, Stanković, Ćirković - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić (od 70' Pantić), Grbić (od 56' Živković) - Lazović, Škuletić

Zvezda: Rajković - Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik - Kovačević - Bosančić (od 80' Avramovski), Ristić (od 80' Katai), Gavrić, Lazović - Jović (od 64' Rakić)

Pročitajte tekstualni prenos meča:

KRAJ UTAKMICE

90' Pritisak Zvezde u završnici, ali daleko od gola domaćih. U igru će uskoro ući Saša Marković, umesto Nikole Drinčića.

85' Sedma šansa na utakmici za Škuletića i dobra intervencija Rajkovića! Šutirao je Crnogorac sa 11 metara iskosa, desnom nogom, a golman Zvezde izbacio loptu u korner.

80' Menja Nenad Lalatović. Ubacio je u igru Danijela Avramovskog, zamenivši Miloša Bosančića.

- Krunisao je Partizan period svoje bolje igre. Neprestano su domaći napali i apsolutno zasluženo poveli.

77' PARTIZAN VODI!!!!!! NIKOLA DRINČIĆ!!!!!!!!!

Snažno je opalio vezista crno-belih sa ivice kaznenog prostora, "slomio prste" Rajkoviću i doveo Partizan u vođstvo! Opet iz slobodnjaka!

75' Faul za Partizan na ivici kaznenog prostora. Bacio se Danko Lazović u kazneni prostor, tražeći penal uz dugi protest, ali Mažić nije promenio ispravnu odluku. Darko Lazić dobio je žuti karton zbog povlačenja rivala.

72' Ponovo šansa za Škuletića i ponovo nema gola za Partizan. Crnogorci centarfor došao je do lopte posledodavanja Andrije Živkovića, a onda je sa sedam metara poslao direktno u Rajkovića. Odlična šansa za crno-bele.

70' Teren napušta Saša Ilić. Menja ga Danilo Pantić.

68' Zatresla se mreža Zvezde, ali nema gola. Svi igrači mirno su reagovali posle udarca glavom  i ulaska lopte u gol. Mažić je pre kornera svirnuo i upozorio Volkova i Ristića da ne smeju da se povlače. Obojica su dobili po žuti karton.

64' Opet Škuletić preti Zvezdi. Prvi put šalje loptu u okvir gola, a Rajković je izbacuje u korner. Istovremeno, Lalatović menja Jovića i ubacuje Rakića. Posle kornera, igrači Partizana traže penal, insistirajući na tome da je lopta pogodila Bosančića u ruku, ali Mažić ih ponovo nije poslušao. Ispravno, jer ga je pogodila u grudi.

63' Lalatović koristi pauzu za tajm-aut. Uskoro će poslati na teren Đorđa Rakića. Marko Nikolić nije dugo razgovarao sa svojim igračima. Dao im je priliku da se vodom osveže i okrepe za završnicu utakmice.

60' Ponovo prekid zbog dima. Ponovo na južnoj tribini velika bakljada. Sudija Mažić odlazi do delegata. U prvom poluvremenu je zapretio da će zbog sličnog incidenta odvesti igrače u svlačionicu.

55' Žuti karton za Vulićevića. Okliznuo se kraj korner zastavice i rukom sprečio da lopta prođe pored njega. U igru je ušao Andrija Živković umesto Petra Grbića.

53' Ponovo preti Partizan. Ponovo preti Škuletić. Pobegao je čuvarima, na dodavanje Lazovića šutirao nogom u padu i prebacio prečku.

49' Veliki promašaj Branka Ilića! Volkov je ubacio loptu iz auta, Grbić je saigraču namestio šansu glavom, a Slovenac je nogom prebacio preko gola.

47' Kakva šansa i kakav potez Petra Škuletića!?! Pomislili su igrači Zvezde da je lopta izašla u aut, on je uzeo i usamljen trčao ka Rajkoviću po desnoj strani. Kada je došao na šest metara od gola, usamljen, nije šutirao već je pokušao da vrati loptu na penal i to loše.

POLUVREME

- Bolji fudbal u drugom delu poluvremena. Luka Jović promašio je dve izgledne šanse, jednu više nego stopostotnu, pa je jasno da će igrači Zvezde imati za čime da žale. Sa druge strane, fudbaleri Partizana pretili su preko Petra Škuletića, ali još nisu stvorili konkretnu šansu.

46' Kovačević hvata Grbića za nogu, ali mu Crnogorac beži i trči ka golu. Lopta brzo dolazi do Danka Lazovića, koji sa njom ulazi u kazneni prostor i šalje je u gol-aut. Domaći traže žuti karton za

45' Prva intervencija Milana Lukača! Mijailović je centrirao, Pečnik imao vremena da se namesti, a golman Partizana izbacio je preventivno u korner, posle kojeg nije bilo nove šanse.

44' Volkov je ubacio loptu iz auta sa desne strane, dobacio je do peterca, gde Grbić ponovo simulira faul u duelu sa Mijailovićem. Mažić ostaje nem.

41' Ponovo gužva u kaznenom prostoru domaćih. Pečnik nije uspeo da primi loptu na oko 16 metara od gola, posle čega je Lukač istrčao i izboksovo je. Prethodno je Saša Ilić "skinuo" sa noge igrača Zvezde.

40' Lopta fijuče kroz peterac Partizana i odlazi sa desne na levu stranu. Darko Lazović centrirao je sa desne strane.

38' Škuletić sa leđa gura Lazića, posle čega mu prilazi Mijailović i u tom momentu počinje razmena psovki kapitena Zvezde i napadača Partizana. Mažić ih zaustavlja i traži da se rukuju. Oni to i čine,

36' Luka Jović ponovo je promašio dobru priliku! Bosančić ga je lepo proigrao sa sredine terena, Ćirković zakasnio, a mladi centarfor praktično nije ni šutirao ka golu.

...
Izvor: YouTube


35' Marko Nikolić prigovara sudiji. Mažić mu odgovara "Ja sudim".

34' Drinčić je loše izveo slobodan udarac, pa Bosančić još jednom lako izgubio loptu na sredini, pa Petar Grbić pokušao da simulira faul... Za to vreme, Vulićević je ostao na travi posle udarca Gavrića, Igrač Zvezde dobio je žuti karton.

33' Loš fudbal u Humskoj. Šteta, atmosfera je lepa, vreme sjajno, teren idealan, gledaoci željni golova...

25' Najbolja šansa na utakmici i ogroman promašaj Luke Jovića! Bosančić i Lazović istrčali su kontru, lopta mu je prosleđena sa desne strane, a on je sa bukvalno pet metara, nebranjen, prebacio gol.

...
Izvor: YouTube


Fudbaleri Partizana tražili su ofsajd.


21' Na severnoj tribini zapaljena je albanska zastava.

- Partizan ima inicijativu na početku meča. Crveno-beli jasno čekaju šansu posle kontri.

18' Partizan preti! Lazar Ćirković šutirao je sa oko 25 metara, a Rajković izbio loptu. Posle nekoliko trenutaka bila je kod Škuletića, on je šutirao snažno sa oko 20 metara i za malo promašio gol.

...
Izvor: YouTube


14' Danko Lazović leži kraj klupe svog tima. Fauliran je na sredini terena, uz puštenu prednost, jer je lopta došla do Grbića.

12' Mažić je svirao nastavak utakmice, koji ćemo narednih nekoliko minuta teže pratiti jer se ništa ne vidi od dima.

- Sudija Mažić upozorio je da će povući igrače u svlačionicu ako se još jednom ponovi incident. Prekid traje više od četiri minuta.

7' Igrači pod očiglednom tenzijom na početku. Greše i jedni i drugi. Sada kratki porekid zbog velikog dima iznad južne tribine. Partizan je u tom trenutku napadao. Mažić povlači igrače ka sredini terena.

4' Lopta je na početku utakmice praktično neprekidno kod nogu domaćih. Teren je zaista idealan.

1' Prvi posed imao je Partizan. Škuletić je odmah šutirao ka golu Rajkovića i sa oko 23 metra šutirao pored leve stative.

UTAKMICA JE POČELA!

18.59 - Na južnoj tribini navijači su podigli crno-belu koreografiju, na severnoj su upaljene baklje i ogroman je dim. Partizan igra u crno-belim dresovima, Zvezda u kompletno crvenim.

18.57 - "Ajdee", viče posle slikanaj bek Partizana Vladimir Volkov. Kapiteni Mijailović i Ilić nasmejani ćaskaju pred početak. Kapiten gostiju tražio je da Zvezda napada ka severnoj tribini. Pozdravili su se i utakmica uskoro počinje.

18.56 - U momentu izlaska igrača na teren, sa razglasa je puštena himna FK Partizan. Pavićević i Grbić ćaskali su dok su napuštali tunel. Među domaćima debitant je Lazar Ćirković.

18.55 - Ovako izgleda južna tribina.




18.53 - Pojavile su se i prve fotografije tuče na istočnoj tribini.




18.48 - Poslednjih 11 derbija završeni su pobedama jednog ili drugog tima. Nerešeno je bilo poslednji put 28. februara 2009, takođe u Humskoj (1:1).

18.45 - Na klupi domaćih sede Živko Živković,Nemanja Petrović, Saša Marković, Nikola Ninković, Andrija Živković, Danilo Pantić i Nemanja Kojić, strelac odlučujućeg gola u prošlom derbiju.

Na klupi gostiju su: Damir Kahriman, Bogdan Planić, Danijel Avramovski, Goran Gogić, Aleksandar Katai i Đorđe Despotović.

18.38 - Dakle, Luka Jović biće definitivno najmlađi akter "večitog derbija". Rođen je 23. decembra 1997. godine. Da je rođen nedelju dana kasnije, bio bi tačno 20 godina mlađi od Saše Ilića, kapitena crno-belih.

18.32 Poznati su i sastavi. Lalatović se, kao što je MONDO i najavio, opredelio za izrazito mlad tim:

Partizan: Lukač - Vulićević, Volkov, Stanković, Ćirković - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić (od 70' Pantić), Grbić (od 56' Živković) - Lazović, Škuletić

Zvezda: Rajković - Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik - Kovačević - Bosančić (od 80' Avramovski), Ristić, Gavrić, Lazović - Jović (od 64' Rakić)

18.25 - Utakmica se bliži, u senci nemira viđenih na tribinama. Fudbaleri se zagrevaju na novom travnjaku, koji je "debitovao" u utorak, na utakmici Srbija - Albanija. Igrači Marka Nikolića osetili su je prethodnih dana, jer su trenirali i na glavnom terenu.

18.20 - Nažalost, pre utakmice izbila je i tuča na stadionu. Reporteri MONDA javili su šta se dogodilo.

18.11 "Na osnovu viđenog do sada, Partizanov deluje dosta dobro, kao i Zvezdina odbrana. To bi moglo da odluči, u najkraćem. Ovde ima dosta mladih igrača, to je za mene kao direktora mladih kategorija u FSS izuzetno važno. Problem je što većina tih igrača prerano ode iz Srbiju".

18.10 - Dakle, izvesno je da će utakmicu početi Luka Jović kao istureni špic Zvezde, što je MONDO i najavio u petak uveče.

18.07 - S tim u vezi, Lalatović je u Humskoj izjavio za TV Arena sport:

"Derbi je nova priča. Jesam ga pobedio, sada sam trener Crvene zvezde, derbi je derbi, specifična utakmica, praznik fudbala. Dolazimo u goste ekipi koja ne zna za poraz od kada je počelo prvenstvo, ali i mi nismo izgubili, imamo pet pobeda i dva remija"

Potvrdio je da Đorđe Rakić neće biti deo startne postave.

"Rakić neće početi utakmicu, Petković neće moći, ali svi ostali igrači su spremni i orni".

18.05 - Kao trener, upravo je Lalatović vodio poslednji tim iz Srbije koji je pobedio Partizan. Na klupi Napretka, 22. aprila naneo je poraz vicešampionu 2:0 i umnogome omogućio svom sadašnjem timu da osvoji titulu.

18.03 - Utakmica u Humskoj biće prvi "večiti derbi" Nenada Lalatovića kao trenera. Dok je bio igrač, pa i kapiten Zvezde, nastupio je sedam puta protiv Partizana i pobedio tri puta, uz po dva remija i dva poraza. Jednom je bio i strelac - 7. marta 2001. godine.

18.00 - Kad smo već kod penala, za Partizan nije dosuđen jedanaesterac u derbijima od 1995. godine. Tačnije, od 18. marta 1995, kada je Zoran Petrović poslao Damira Čakara na belu tačku, a on preciznim udarcem savladao Zvonka Milojevića.

17.58 - Derbi će ponovo suditi Milorad Mažić, deveti put. Asistenti će biti Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a dodatni arbitri Dejan Filipović i Robert Čepegi Kiš. Mažić je na prošlom derbiju dosudio dva penala za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu, a posle utakmice slušao i kritike iz Ljutice Bogdana zbog spornog faula na Draganu Mrđu pre pobedonosnog gola Partizana-

17.50 - Fudbaleri "večitih rivala" odigrali su do sada 146 ligaških utakmica. Zvezda je pobedila 60 puta, Partizan 43. Ukupno su odigirali 235 međusobnih susreta. Zvezda u generalnom bilansu takođe ima veći broj trijumfa - 105. Crno-beli su savladali najvećeg rivala ukupno 74 puta.

17.45 - Reporter TV Arena sport javio je da je ekspedicija Crvene zvezde krenula ka stadionu iz Ljutice Bogdana.

17.42 - Trener Partizana Marko Nikolić govorio je za TV Arena sport kada su njegovi igrači izašli na zagrevanje.

"Naša serija traje 12 utakmica i počela je upravo na prošlom večitom derbiju. Znamo da ova utakmica znači najviše svakom navijaču Partizan. Imamo dobre pretpostavke da odigramo dobru utakmicu danas u sportskom smislu i očekujem da igrači podignu nivo svoje borbenosti na najvišu granicu, a da glave ostanu mirne. Uz takvu kombinaciju - imamo prava da se nadamo dobrom rezultatu".

U danima pred utakmicu, kladionice su videle crno-bele kao favorite. Takvu ulogu predviđa im i tabela, jer dočekuju utakmicu sa najljućim rivalom kao lideri, koji su u uvodnih osam kola ostvarili sedam pobeda iz isto toliko utakmica. Iako imaju meč manje (protiv OFK Beograda) prvi su na tabeli, sa istim brojem bodova kao Vojvodina i sa bodom više od Zvezde, branioca titule.

Iako Crvena zvezda i dalje ubedljivo vodi u međusobnim ligaškim duelima (60:43), novija tradicija takođe ide u prilog Partizanu - na svom stadionu nije izgubio jesenji derbi više od 20 godina. Ulogu favorita pripisuje mu i niz od 12 ligaških pobeda, uključujući i kraj prošle sezone, koji je tim Marka Nikolića odigrao praktično u istom sastavu. Ta serija započeta je upravo na prošlom derbiju.

Šta mislite, ko će pobediti?

Anketa

Kako će se završiti 147. večiti derbi?

  • Pobedom Partizana

    45.45% (10)

  • Pobedom Crvene zvezde

    50% (11)

  • Nerešeno

    4.55% (1)

  • Prekidom

    0% (0)

Kako će se završiti 147. večiti derbi?

Rezultati


"Nema favorita!", poručio je dan pred utakmicu trener crno-belih. Iz Ljutice Bogdana sat ranije stigla je poruka: "Ima favorita. To je Partizan".

Crvena zvezda, vođena Nenadom Lalatovićem - trenerom debitantom u derbijima - mogla bi da izađe na derbi u mlađem sastavu nego na prethodnim prvenstvenim utakmicama. Bez obzira na njen sastav, kao i na to da još nije odigrana ni trećina sezone, jasno je da bi je zaostatak od potencijalnih sedam bodova značajno udaljio od titule, koju brani.

Dva puta su kiksnuli crveno-beli u prethodnih osam kola. Protiv Napretka u Kruševcu (0:0) i Voždovca na "Marakani" (2:2). Poraz bi im i te kako "vezao noge" u borbi za titulu.

Utakmica će početi u 19.00 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport. Dočekajte je u tekstualnom prenosu na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC