• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova crna serija je završena!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Metalac u petom kolu ABA lige 84:77. Druga pobeda crno-belih i kraj serije od šest poraza u svim takmičenjima (dva u Evrokupu i tri u ABA). Metalac i dalje bez pobede.

 Partizanova crna serija je završena! Izvor: MN PRESS

Jedva!

Kroz šta je sve prošao Partizan u subotu uveče protiv Metalca... Oko 2.500 gledalaca u beogradskom Pioniru i još ko zna koliko pored malih ekrana imalo je priliku da gleda dramatičan meč i pobedu crno-belih posle šest uzastopnih poraza na svim frontovima.

"Parni valjak" je u petom kolu ABA lige bio bolji od predstavnika Srbije iz Valjeva 84:77 (12:23, 22:22, 25:12, 25:20).

Sudeći po igri i rezultatu posle 20 minuta utakmice, teško da je neko od navijača Partizana smeo da pomisli da će crnoj seriji kraj doći upravo protiv Metalca. Gosti su odigrali odlično prvi deo meča, postigli "brdo" lakih poena iz kontre i vrlo dobrom odbranom zaustavili prilično neorganizovan napad crno-belih.

U jednom trenutku druge deonice imali su "plus 17" i kontranapad da još više uvećaju prednost, ali ga nisu realizovali. Partizan je do odlaska na odmor uspeo da smanji razliku na podnošljivih "minus 11" (34:45).

Potpuno druga slika Partizana u nastavku utakmice. Iz svlačionice kao da je izašao drugi tim. Dosta sigurniji, jači u odbrani, brži... Ređale su se kontre, laki poeni i očas posla Vujoševićev tim je "izbrisao" minus. U 26. minutu na semaforu je prvi put stajao nerešen rezultat 49:49.

Metalac je polako, ali sigurno gubio snagu i bitku. Domaćin je uspeo da kontroliše utakmicu i da obraduje navijače drugom pobedom u ABA ligi.

Sjajnu partiju pružio je Mihajlo Andrić, sa 18 poena bio je prvi strelac meča, a ključne trojke i koševe postigao je u trenucima kada se rešavalo pitanje pobednika (5-9 za tri poena). Đorđe Gagić bio je vrlo dobar u prvom delu i na početku treće četvrtine, meč je završio sa 13 poena i deset skokova.

Odličnu rolu imao je Nikola Milutinov, drugi strelac crno-belih sa 17 poena i bez promašaja, kako iz igre tako i sa linije slobodnih bacanja (6-6 za dva, 5-5 penali). Mladi centar uspeo je da upiše i osam skokova. Dvocifrani u Partizanu bili su još Luka Bogdanovića sa 13 i Edo Murić sa 11 koševa. Slovenac je imao vrlo loš šut za tri poena (0-6).

Na drugoj strani, krilni košarkaš Metalca Nemanja Todorović bio je nerešiv problem za Partizan u prvom poluvremenu, ali je u nastavku utakmice potpuno zaustavljen. Stao je na 12 poena ubačenih u prvih 20 minuta. Dušan Kutlešić je takođe postigao 12, Boris Bakić 11, a Đorđe Majstorović i Marko Ljubičić po 10. Partizan je imao 33 skoka, Metalac 25. Na strani crno-belih je i daleko veći broj slobodnih bacanja, 38 naspram 19 Valjevaca.

Duško Vujošević nije mogao da računa na Milana Mačvana. Povratnik među crno-bele povredio je ložu, pa je na terenu proveo samo minut i po.

Izvor: MN PRESS



IV ČETVRTINA

Partizan je kako se bližio kraj meča išao samo uzlaznom putanjom. Na poluvremenu se činilo da će Beograđani ponovo doživeti poraz, ali su dobrom igrom u nastavku meča uspeli da nadoknade priličan zaostatak iz prvog dela i da potpuno preokrenu rezultat.

U poslednjoj četvrtini crno-beli su uspeli da se odlepe i da finiš meča dočekaju relativno rasterećeni pritiska. Ne i potpuno!

Mihajlo Andrić je šutem za tri poena uneo sigurnost i bio je jedan od glavnih igrača "parnog valjka" u tom periodu!

III ČETVRTINA

Partizan ponovo u meču!

Crno-beli odigrali su odlično treći period utakmice protiv Metalca, pogotovo prvih pet minuta. U tom periodu srpski šampion uspeo je serijom 15:4 da stigne do prvog izjednačenja od početka utakmice 49:49.

Gagić, Milutinov, Murić i Tepić su čak pet uzastopnih napada završili sa pogocima pod košem uz dodatna slobodna bacanja. "Valjak" je pojačao odbranu, tako da su Valejvci ostali bez lakih poena kojih su u prvom delu imali pregršt.

Konačno, u 29. minutu tim Duška Vujoševića je prvi put poveo posle trojke Andrića 54:51. Beograđani poslednji period dočekuju sa dva poena prednosti.

II ČETVRTINA

Ovaj period igre može opisati u nekoliko reči - ništa se nije promenilo.

Metalac je nastavio da igra u istom ritmu. Partizan nije imao rešenje u odbrani, ali ni u napadau. Gosti su u 18. minutu stigli do "+17" (42:25) i imali kontru da još više povećaju razliku, ali je nisu iskoristili.

Serijom 7:0 crno-beli su uspeli da priđu na "pristojnih" 45:34. U domaćem timu Đorđe Gagić je ubacio devet poena i imao četiri skoka, dok su Luka Bogdanović i Nikola Milutinov postigli po osam. Milan Mačvan igrao je tek minut i po.

Sa druge strane, Đokić je za razliku od Vujoševića imao mnogo više raspoloženih igrača, od kojih su se najviše istakli Todorović sa 12 i Majstorović sa osam poena.

I ČETVRTINA

Novih deset minuta u ABA ligi nisu doneli povoljne vesti po navijače "parnog valjka". Metalac, jedina ekipa bez pobede u regionalnom takmičenju, apsolutno je kontrolisao dešavanja na parketu Pionira protiv Partizana.

Tim Vladimira Đokića poveo je odmah na početku utakmice i tu prednost nije ispuštao. Kako se bližio kraj prve četvrtine tako je i rasla prednost Valjevaca, sve do maksimalnih 23:12.

Krilo Metalca Nemanja Todorović je sa devet poena bio nerešiva enigma za crno-bele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC