• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Prihvatio bih poziv Sušića

Autor mondo.ba

Napadač italijanske Ćezene Milan Đurić ističe da bi rado prihvatio poziv selektora Safeta Sušića u reprezentaciju BiH. "Moje je da igram i da se nametnem".

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH sada igra za italijansku Ćezenu, a proteklog vikenda bio je u startnoj postavi svog tima u duelu sa Interom. Prednost je dobio ispred Portugalca Huga Almeide, koji ga je u drugom poluvremenu zamijenio.

Robusni napadač, visok 198 centimetara, prošao je mlađe selekcije BiH i igrao za U-21 selekciju BiH, ali nikada nije dobio poziv za A tim. U razgovoru za "Avazov sport" Đurić kaže da bi ga Sušićev poziv obradovao.

"Moje je da igram, a selektor odlučuje. Igrao sam srcem za BiH, obradovao bi me Sušićev poziv", rekao je Đurić i dodao da kontakata sa NFSBiH nije bilo.

"Niko me nije zvao. Ja sam tu, zna se gdje igram".

Đurić ima najbolje mišljenje o Senadu Luliću i Miralemu Pjaniću, fudbalerima Lacija i Rome i potencijalnim saigračima u reprezentaciji BiH.

"Odlični igrači. Protiv Lulića sam igrao, a u srijedu je već meč protiv Pjanića. Oni su favoriti, a naše su ambicije da ostanemo u Ligi. Ovdje je i Ervin Zukanović koji igra dobro za Kjevo. Moguće je da se s njima nađem u timu, ali selektor je taj koji odlučuje. Ja ću nastojati da igrama skrenem pažnju", rekao je Đurić.

U BiH je, kako kaže, posljednji put bio prije dvije godine.

"U Sarajevu sam bio kad smo igrali protiv Njemačke. Bila je to sjajna generacija: Bukvić, Višća, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Kvesić, Čolić, Zahirović, Markić, Sipović, Zakarić... Volio bih sresti nekog od svojih prijatelja, bivših saigrača".

Utakmica protiv Napolija u septembru bila je njegova debitantska u Seriji A, a meč protiv Intera počeo je kao starter, iako je konkurencija u špicu vrlo jaka.

"Zadovoljan sam statusom u Ćezeni. Nije lako igrati u napadu pored jednog Almeide koji je igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Eto, on je protiv Intera bio na klupi".

Ovaj rođeni Tuzlak u Ćezenu je stigao 2007. godine, ali od tada do početka ove sezone igrao je za klubove iz Serije B kao pozajmljeni igrač. Na kraju, trud se isplatio i sa Ćezenom sada igra u najjačem italijanskom rangu.

"Najviše mogu zahvaliti što sam u seriji A svojim roditeljima, bratu, trenerima... Ipak izdvojio bih jednog čovjeka koji mi je puno pomogao kada sam se razvijao. To je Davor Jozić. Vi znate o kome je riječ. On me gledao, pratio savjetovao. Kada sam bio omladinac on mi je bio trener u San Marinu. Sada ga ne viđam često, ali tu je u klubu, mislim", rekao je Đurić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC