• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Bedem odbrana Olimpijakosa nas "ugasila"

Autor mondo.rs

Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da je njegov tim imao problema sa organizacijom igre, što je iskusnija i kvalitetnija ekipa iskoristila.

 Mitrović: Bedem odbrana Olimpijakosa nas "ugasila" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda nije uspela da u poslednjim minutama meča 4. kola Evrolige napravi taj poslednji korak i sustigne i eventulano prestigne Olimpijakos.

Tim iz Pireja slavio je sa 62:57 u sjajnoj atmosferi pune Kombank arene.

"Čestitam Zvezdi i njenim navijačima na divnoj atmosferi koju su napravili tokom cele utakmice. Nadam se da ćemo u revanšu uspeti da odgovorimo na isti način", izjavio je prvo posle meča trener Olimpijakosa Janis Sferopulos.

"Bili smo fokusirani da ispunimo plan i dogovor, odigrali smo dobro u odbrani na početku i to je bio ključ naše pobede. Dobar defanzivni pristup bio je presudan".

"U poslednjoj četvrtini je Zvezda krajnjim naporima stigla do prilike da se vrati u igru. Imali smo dobre trenutke, ali i neke delove na utakmici kojima nisam zadovoljan. Nadam se da ćemo to ispraviti u nastavku sezone. Čestitam i svojoj ekipi na pobedi"
, dodao je Sferopulos.

"Oni igraju u jakom ritmu, siguran sam da mogu da igraju i mnogo bolje. Učinili smo sve da im poremetimo ritam. Ja sam novi trener, odradio sam tek dva treninga sa ekipom, ali je tim odreagovao dobro na sve Zvezdine akcije".

MARKUS VILIJAMS

"To što Vilijams nije bio na nivou na kome je bio u prethodnim utakmicama, ne znači da smo pogrešili u izboru. On je doveden da bude naš vođa i meč-viner, ali treba imati u vidu da smo igrali protiv ekipe koja je dva puta u poslednje vreme bila prvak Evrope i koja ove sezone ima četiri pobede u Evroligi, od toga je tri puta igrala u gostima. Bilo je evidentno da su motivisani, kako ambijentom, tako i skorom promenom trenera", rekao je Dejan Radonjić.

Kapiten domaćeg tima Luka Mitrović rekao je da je Zvezda doživela poraz, ali ne od bilo koga, već od velikog Olimpijakosa.

"Svi su pričali da oni dolaze desetkovani u Beograd, ali uprkos tome 30, odnosno 35 minuta nisu nam dali da dišemo. Pokazali su zbog čega su i oslabljeni prvi u grupi i pretendenti za Fajnal for Evrolige".

"Primali smo lake poene, napad nas nije služio, a oni su nas čvrstom odbranom 'ugasili'. Izgubili smo od Olimpijakosa, ne od bilo koga, ali ima još mnogo da se igra, pa ćemo tražiti našu šansu za prolaz dalje i u gostima i kod kuće".

Trener Zvezde Dejan Radonjić objasnio je da je njegov tim imao problema u organizaciji igre i da je sve vreme jurio rezultat.

"Olimpijakos je pokazao zašto je prvi u našoj grupi i zašto je godinama u vrhu evropske košarke. Na startu smo bili sa boljom koncentracijom i imali smo aktivan rezultat, ali su oni kako je utakmica odmicala dizali nivo čvrstine. Naša organizacija napada nije bila na nivou iako smo znali šta nas očekuje i odakle će to sve ići".

"Jurili smo rezultat sve vreme, na kraju pokazali karakter i napravili faul pri šutu za tri poena, na minus dva. Olimpijakos je i tada dokazao da ima veće iskustvo i kvalitet u odnosu na nas. Odigrali su preveliki broj važnijih utakmica od ove, da bi u takvim situacijama reagovali lošije nego što objektivno mogu"
, rekao je Radonjić.

ČARLS DŽENKINS

"Dženkins u ovom trenutku nije u najboljem mogućem statusu. Nema dovoljno samopouzdanja za veliku ulogu. Nije da mi mislimo da on to ne može, ali sada ima igrača spremnijih da preuzmu odgovornost. Markus je preuzeo odgovornost, nije uradio to što smo želeli, ali sledeći put će da bude drugačije", dodao je strateg Zvezde.

Strateg domaćih imao je i reči hvale.

"Igrali smo odbranu sjajno, jer zaustaviti takvog protivnika na 62 poena, uprkos 10 pogođenih trojki je zaista veliki uspeh. Međutim, na drugom kraju terena nismo bili dovoljno dobri da pobedimo velikana evropske košarke. Podsećam da je ovo prvi zvaničan meč Zvezde i Olimpijakosa, možda i to mnogo govori o nekim stvarima".

"Hvala i publici na podršci, ambijent je bio sjajan i nadam se da će ova mladost pokazati da vredi kada to bude najpotrebnije", dodao je Radonjić i naglasio da ih vrlo brzo čeka težak meč protiv Solnoka u 7. kolu ABA lige, posle "fizičkog i pshičkog pražnjenja" u Evroligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC