• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I povrijeđeni ''zmajevi'' stigli u Zenicu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U trening centar stigli su i povrijeđeni igrači koji neće učestvovati u ovoj utakmici. Do 19 sati u Zenicu je stiglo 16 reprezentativaca, a selektor Sušić u toku noći očekuje i dolazak ostalih reprezentativaca.

Šesnaest reprezentativaca reprezentacije Bosne i Hercegovine stiglo je do 19 sati večeras u Zenicu, gdje će se u Trening centru Fudbalskog saveza BiH spremati do petka, kada će čarter letom otputovati u Izrael i igrati utakmicu sa selekcijom Izraela za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

U trening centar stigli su i povrijeđeni igrači koji neće učestvovati u ovoj utakmici. Do 19 sati u Zenicu su stigli Lulić, Mujdža, Vranješ, Šunjić, Bešić, Zakarić, Hajrović, Višća, Cimirot, Sušić, Vršajević, Medunjanin, Pjanić, Džeko, Bičakčić i Prcić, a selektor Sušić u toku noći očekuje i dolazak ostalih reprezentativaca, dok se Asmir Begović očekuje sutra.

Selektor Safet Sušić je rekao kako reprezentacija ima velikih problema s povredama igrača.

"Imali smo dosta problema od samog početka kvalifikacija. Počelo je s Kolašincem, pa Salihović, Ibišević, Vršajević, Džeko, Sušić, šest igrača je povrijeđeno, a od ovog su barem četiri standardna. Ipak, smatram da možemo napraviti dobru ekipu koja će ostvariti dobar rezultat i odigrati dobro u Izraelu. Nije prvi put da ovi igrači igraju pred punim stadionom i publikom koja će 99% biti za domaćina, ali to bi mogao možda biti i dodatni motiv za sve igrače", kazao je Sušić, ističući da je bitno da će teren biti dobar, a i pored svih problema s kojim su suočeni, on misli da može sastaviti dobru ekipu, jer, kako kaže, ekipa gdje imate Begovića, Spahića, Pjanića, Lulića, Bešića, sigurno nije loša.

"Za Begovića znam da je povrijeđen. Već dva dana ima povredu aduktora. Razgovarao sam s njim danas, kao i s doktorom i smatra se da neće imati prevelikih problema. Vjerovatno će Begović napraviti dan ili dva pauze, ali golmanu svakako nije potreban isto intenzivan trening kao igračima. Sutra će doći. Danas je radio neke nalaze i vjerujem da će do nedjelje biti sve u redu", rekao je Sušić.

Iako su za sutra bila planirana dva treninga, biće održan samo popodnevni, od 17 časova. Prema Sušićevim riječima grači su spremni, jer su igrali dosta u svojim klubovima i, a kako sam kaže, nema razloga da se pretjeruje, da se ne bi još nešto nepredviđeno desilo.

"Ne vjerujem da će nas potcijeniti. Izrael je motivisan više nego ikad i puni su samopouzdanja i vjerovatno smatraju da su na dobrom putu da budu među prve dvije ekipe u grupi. Mi ćemo morati možda smanjiti naše ambicije. Da mi je prije nekoliko dana neko ponudio bod gore, ne bih pristao. Sada bih razmislio o tome", rekao je Sušić, navodeći kako se i s bodom možemo dalje i da je najvažnije ne doživjeti poraz.

Sušić je otkrio da će njegovi momci igrat otvoreno te izrazio nadu se da će ipak dati gol ili dva.

"Nemamo klasičih napadača. Trenutno nemam igrača koji bi mogao zamijeniti Džeku i Ibiševića te ćemo malo kombinovati s igračima koji su brzi, okretni. Lulić će vjerovatno igrati malo naprijed, a imamo i Hajrovića, Višću, Kvržića. To su igrači koji mogu dati gol i ne brinem previše. Naš stil nije da budemo agresivni. To bi mogao Izrael uraditi, ali može biti da će nam dati malo više prostora, jer Džeko i Ibišević neće igrati, što bi mogla biti naša šansa. Možemo dati gol, zašto da ne", zaključio je Sušić.

Selektor sve reprezentativce, osim Asmira Begovića, očekuje večeras, a sutra bi trebali održati prvi trening kao pripremu za utakmicu u nedjelju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC