• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok: Liverpul ispao, Marković isključen!

Autor mondo.rs

Buran meč na "Enfildu" u kom je ulogu tragičara imao naš Lazar Marković. Juve se provukao u osminu finala, Mitrović dao gol Borusiji u Dortmundu.

Liverpul ispada! Juventus ide dalje...

I jedni i drugi posle remija na svojim stadionima, uz dva važna podatka: Atletiko Madrid imao je stativu u Torinu, a da je bio gol, u kombinaciji sa rezultatom iz Pireja - Juve bi ispao, odnosno Liverpul je sa igračem manje imao veliku šansu u 93. minutu, ali je Tomaš Vaclik odbranio udarac Džordana Hendersona za 2:1 i prolaz dalje.

Ni prvo, ni drugo, nije se dogodilo, pa su se vrata osmine finala Lige šampiona zalupila ispred nosa slavnog engleskom klubu, ali i prvaku Grčke Olimpijakosu, koji je obavio svoj deo posla protiv Malmea i ispao sa tri pobede kod kuće...

U osminu finala idu Real Madrid, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund i Monako kao prvoplasirani, dok će ulogu podređenih na žrebu imati Juventus, Bazel, Arsenal i Bajer Leverkuzen.

U utakmici na "Enfildu", u kojoj je Bazel bio za klasu bolji tim do tog - po Lazara Markovića kobnog - 60. minuta, ulogu tragičara preuzeo je naš reprezentativac. Isključen je možda i prestrogo, ali je bez ikakvog razloga zamahnuo rukom ka licu rivala, okrznuo ga vrhovima prstiju i od Holanđanina Bjorna Kujpersa dobio direktan crveni karton.

Bilo bi nepravedno optužiti ga za eliminaciju Liverpula u prvoj fazi Lige šampiona, ali mu ovaj potez nikako neće pomoći dok se zaista muči da uđe u formu i nametne se kao starter kod Brendana Rodžersa. Do ove utakmice, Rodžersov tim pogađao je samo mrežu Ludogoreca u grupi u kojoj Real nije imao premca, a Bazel pokazao više.

Tek sa desetoricom igrača, Liverpul je uspeo da izjednači i uradio je to kapiten Stiven Džerard fantastičnim golom iz slobodnjaka, da bi onda, u poslednjem minutu utakmice Vaclik spasao Švajcarce eliminacije, koji ni posle četiri meča sa petostrukim prvakom Evrope ne znaju za poraz (0-2-2).

A, naš Aleksandar Mitrović, posle gola Arsenalu na "Emirejtsu" za 3:3 doneo je još jedan bod Anderlehtu na vrućem gostovanju, ekipi Borusije Dortmund. "Mitrogol" je uneo i loptu i Kevina Groskrojca u mrežu Mičela Langeraka za 1:1 na "Vestfalenu", na kom je nastupio Neven Subotić, a Miloš Jojić imao ulogu rezerviste.

Pored Anderlehta, Liverpula i Olimpijakosa, u Ligu Evrope "prešaltaće" se i Zenit, koji je glatko poražen u Monte Karlu od Monaka, ekipe koja ide dalje sa samo četiri postignuta gola, od čega dva večeras.

I to sa prvog mesta u grupi...



REZULTATI 6. KOLA:

GRUPA A

Juventus - Atletiko Madrid 0:0

Olimpijakos - Malme 4:2
/Šuster 22, Domingez 63, Mitroglu 83, Afelaj 90 - Kron 59, Rozenberg 81/

TABELA: Atletiko 13, Juventus 10, Olimpijakos 9, Malme 3.

GRUPA B

Liverpul - Bazel 1:1
/Džerard 81 - Fraj 25/

Real Madrid - Ludogorec 4:0
/Ronaldo pen 20, Bejl 38, Arbeloa 80, Medran 88/

TABELA: Real 18, Bazel 7, Liverpul 5, Ludogorec 4.

GRUPA C

Benfika - Bajer Leverkuzen 0:0

Monako - Zenit 2:0
/Abdenoar 63, Fabinjo 89/

TABELA: Monako 11, Leverkuzen 10, Zenit 7, Benfika 5.

GRUPA D

Borusija Dortmund - Anderleht 1:1
/Imobile 58 - Mitrović 84/

Galatasaraj - Arsenal 1:4
/Snajder 88 - Podolski 2, 90+2, Ramzi 11, 29/

TABELA: Dortmund 13, Arsenal 13, Anderleht 6, Galatasaraj 1.

NAJAVA UTAKMICA!

Kraj! Pa, novi početak...

Posle večerašnjih utakmicama u grupama A, B, C i D više neće biti nikakvih dilema - znaćemo ko će pred žreb osmine finala Lige šampiona biti u povlašćenom šeširu, ko će biti podređen, ko će na proleće igrati Ligu Evrope, a ko će to sve gledati preko TV-a.

U 20.45, u direktnom prenosu na četiri kanala "Arene sport", ali i preko weba na portalu "Klik sport", počele su utakmice poslednjeg, 6. kola prve faze.

Neko se opustio, poput menadžera Arsenala Arsena Vengera, iako postoji šansa da izbegne drugi šešir, a neko ništa ne prepušta slučaju, poput Kristijana Ronalda, koji je u timu, spreman da puni mrežu Ludogoreca, kako bi stigao Lionela Mesija na čelu večne liste strelaca u LŠ (74:71), ali i poboljšao svoj skor pred izbor za najboljeg igrača sveta za 2014. godinu.

Na "Enfildu" Liverpul ima poslednju šansu da uradi nešto u ovom takmičenju, protiv tima kojeg nikad nije pobedio, dok Monako, kod kuće, ima istorijsku šansu da sa svega dva postignuta gola, ode dalje, što se nikad nikome nije dogodilo. I remi bi "kneževićima" bio dovoljan da se izbore za plasman među 16, dok Zenit mora da pobedi kako bi otišao dalje.

Juventus pobedom od dva gola razlike nad Atletikom ide među 16 kao prvi u grupi, ali porazom, uz trijumf Olimpijakosa nad Malmeom, ide u Ligu Evrope. Remi garantuje "bjaknonerima" da će igrati u Ligi šampiona i na proleće, ali će na žrebu, u tom slučaju, biti podređeni.

Luka Milivojević ne igra za Olimpijakos, kao ni Lazar Marković za Liverpul. Miloš Jojić je na klupi Borusije Dortmund, Neven Subotić u timu, dok će sa druge strane na "Vestfalenu" biti Aleksandar Mitrović, as Anderlehta. Milan Rodić nije u 18 u timu Zenita, dok Ljubomira Fejse i Miralema Sulejmanija nema u protokolu u Lisabonu, gde se Benfika oprašta od Evrope u meču sa Leverkuzenom.




TOK UTAKMICA:

Zagreva se atmosfera na svim stadionima, ali retko gde podilazi jeza kao na "Enfildu". Poslušajte.




Prvi put u karijeri, a 109. put igra u Ligi šampiona, Kristijano Ronaldo istrčao je sa kapitenskom trakom oko ruke.

2 - GOL! Arsenal vodi sa rezervnim timom. Podolski je ušao u prostor s leve strane, dobio pas u prostor od Ramzija i onda iskosa zakucao loptu pod prečku - 0:1! Podolski je dao gol u četiri prethodna navrata kada ga je Venger stavio među 11 u Ligi šampiona. Zašto ga ne koristi češće?

Ne znamo...

11 - Asistencija, pa GOL! Arsenal već vodi 0:2 u Istanbulu. Posle asistencije za Podolskog, Ramzi se i sam upisao u strelce. Galati preti katastrofa, protiv skoro pa drugog tima "tobdžija".

12 - Velika šansa za Mitrovića. Naš reprezentativac istrčao je sam pred Langeraka, pobegao je Subotiću, ali mu je golman Borusije zaustavio udarac u situaciji 1 na 1. Morao je Mitrogol staloženiji da bude u ovoj šansi...

20 - Dupla šteta za Bugare u Madridu. Marselinjo je u stilu Suareza rukom sprečio gol Varana, glavom, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Sudija je pritom ponišio pogodak Bejla, koji je usledio posle Marselinjove "intervencije", i pokazao na belu tačku, a pogađate ko je namestio loptu na kreč...

Ležerno, Ronaldo je bocnuo loptu po sredini gola i postigao 72. pogodak u Ligi šampiona, pa sada ima dva manje od Mesija.

22 - Olimpijakos vodi! GOL! Fuster je uterao loptu u mrežu u karambolu u kojem je bilo i povređenih. Grci sada moraju da čuvaju vođstvo i da čekaju podvig Atletika u Torinu, gde je Juventus uglavom u ofanzivi, a Pirlo je imao i dobru šansu.

25 - GOL! Na Enfildu... Ali, ne za Liverpul. Dugo su igrači Bazela "muljali" loptu oko šesnaesterca "redsa", potom je Cufi dodao do Fraja, a ovaj praktično iz kolena poslao neodbranjiv udarac u dalji ugao Minjoleovog gola - 0:1!

Šok i delirijum na tribini gde su gostujući navijači...

Može li Liverpul da odgovori? Retko kada jeste uzvratio ove sezone. A u Ligi šampiona vicešampion Engleske je tresao mrežu samo Ludogoreca.

29 - GOL! Ne, GOLČINA! Ramzi je postigao jedan od najlepših golova ove sezone u Evropi. Posle asistencije i gola, ovog puta uhvatio je "drop kik" sa oko 25 metara i poslao ga u rašlje Muslerinog gola.

Ne, ovo se ne viđa često, budite uz MONDO, uskoro kačimo ovo čudo! Uh...


38 - GOL! Bejl! I to glavom... Ne postiže često Velšanin golove glavom u karijeri, ali sada je bio najviši u skoku pred golom Ludogoreca, posle kornera, i od prečke poslao loptu preko crte za 2:0.

ZAVRŠENA SU PRVA POLUVREMENA!

Ako ovako ostane, Real, Atletiko, Leverkuzen i Dortmund idu dalje kao prvi, Juventus, Bazel, Monako i Arsenal kao drugi. Arsenal ima prilično lošiju gol razliku od Borusije.

DRUGA POLUVREMENA:

46 - Šansa za Markovića! Našem reprezentativcu "uvaljen je vruć krompir u ruke", 0:1 na "Enfildu" i 45 minuta da spasi stvar. "Markec" beleži drugi nastup uzastopno za "redse" posle pauze od mesec i po dana.

50 - Uzdah olakšanja u Torinu! Atletiko je pogodio prečku, a Juve bio nekoliko centimetara daleko od kombinacije rezultata koja bi značila njihovu eliminaciju iz Lige šampiona, drugu godinu zaredom.

Gabi je direktno iz kornera pogodio okvir gola, Bufon je bio blizu, ali nije intervenisao.

Atletiko ove sezone postiže oko 65-70 odsto golova iz prekida, a Juventus je 50 odsto pogodaka u Ligi šampiona primio glavom. Opasnost!

58 - Na 0:3, Venger može da ulepša veče nekom od svojih klinaca sa klupe. Uveo je u igru Ejnslija Mejtland-Najlsa u igru. Dečko ima 17 godina i 102 dana i drugi je najmlađi debitant Arsenala u Ligi šampiona.

Rekorder je i dalje teško povređeni Džek Vilšer sa 16 godina i 329 dana.

58 - GOL! Konačno, Imobile! Dva puta mu je golman Anderlehta branio udarce u prvom poluvremenu, ali je Italijan početkom drugog, posle lepog manevra na kapici, pronašao put do mreže Belgijanaca. Lep potez, potez centarfora... Klop je bio zadovoljan.

59 - MUK! U Pireju 1:1. Pre nekoliko minuta, Olimpijakos je bio nekoliko centimetara od druge faze, a onda... Kron je, samo što je stupio na teren, istrčao sjajnu kontru i pogodio!

60 - CRVENI ZA LAZARA MARKOVIĆA! Potpuno nepotrebno, naš reprezentativac zamahnuo je rukom ka licu Safarija, koji je pao kao da ga je pogodila granata, Kujpers je to video i na zaprepašćenje svih navijača Liverpula, menadžera Rodžersa i našeg asa, pokazao mu direktan crveni!

Užasan potez našeg asa, koji apsolutno nije imao razloga da kreće rukom ka rivalu, delilo ih je više od metra...

Pogledajte!



63 - GOOOOOOL! Domingez! Sjajan pogodak fudblera Olimpijakosa koji su se brzo oporavili od izjednačenja gostiju. Domingez je vratio Oliju vođstvo, pa tako u Pireju ponovo živi nada u poraz Juventusa.

63 - GOL! U Monaku! Tek treći put ove sezone, Monako je postigao gol u Ligi šampiona, ali kako stvari stoje oni će dalje i to sa prvog mesta u grupi. Zenit mora brzo da odgovori, strelac vodećeg gola za domaće bio je Abdenoar.

81 - GOL! Ima nade za Liverpul! Džerard je iz slobodnjaka postigao fantastičan gol, u pravo rašlje. Čeh Vaclik nije imao nikakve šanse... Uskoro i taj gol na MONDU, kao i onaj koji je u isto vreme pao u Dortumundu, a strelac je bio...



84 - GOOOOOOOOOL! Mitrović! Fantastičan potez našeg reprezentativca, koji je u skoku uneo i loptu i Groskrojca u mrežu. Neverovatno je jak naš as, centaršut Van den Borea sa desne strane dočekao je tako što je spustio ruku na rame čuvaru, skočio zajedno s njim i onda ga odneo kao da ne postoji - 1:1!

Bravo, Mitre!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC