• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl srpskih rukometašica!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije vraća se kući posle poraza od Slovačke u poslednjem kolu prve faze Evropskog prvenstva.

Šta su propustile Andrea Lekić i drugarice...

U finišu prvog poluvremena vodile su protiv Slovačke 11:4, imale igru i rezultat za put u Zagreb, na poprište druge faze Evropskog prvenstva, ali umesto toga, već u subotu pre podne biće u Beogradu!

Naše igračice, od kojih su mnoge na ovo takmičenje došle "rovite" ili povređene, u drugom poluvremenu su stigli umor i - promašeni sedmerci.

Bilo ih je čak pet, a poslednji, odlučujući, minut i po pre kraja, kada je Lucija Gubikova nadmudrila Lekićevu pri rezultatu 21:21!

Slovakinjama je zbog bolje gol-razlike bio dovoljan i remi, ali u poslednjih pedesetak sekundi uspele su i da ostvare pobedu za rast morala pred naredne mečeve, dok su Srpkinje bačene u očaj, dve godine posle plasmana u polufinale EP u Beogradskoj areni.

Srbija - Slovačka 21:23 (11:6)!

KONAČNA TABELA: Francuska 6 (gol-razlika 72:54), Crna Gora 4 (70:67), Slovačka 2 (65:70), Srbija 0 (56:72).

Dragana Cvijić sa šest golova je bila najefikasnija u trećem porazu u okviru D grupe u Osijeku.

Andrea Lekić zatresla je mrežu četiri puta, a Biljana Bandelije (ex-Filipović) tri, i to u poslednjih osam minuta, kada je uz pomoć Cvijićeve jedina davala nadu u pozitivan ishod.

Dobrim akcijama i pogocima njih dve vodili smo 19:18, 20:19 i 21:20, ali kada je bilo najpotrebnije, zatajila je odbrana, kao posledica pada koncentracije i umora većine igračica. Neiskorišćeni sedmerac samo je označio kraj agonije...

Znalo se da bi i u slučaju pobede i plasmana u drugu fazu, bilo teško očekivati neki specijalan uspeh, jer naša selekcija zbog poraza od Crne Gore i Francuske tamo ne bi prenela nijedan bod.

Ipak, nije bilo svejedno da li ćemo proći, jer nam ovako rana eliminacija garantuje jakog protivnika u baražu za odlazak na šampionat sveta u Danskoj, decembra 2015.

Sve je bilo "pod kontrolom" do 41. minuta, kada je Cvijić pri rezultatu 15:12 iz sedmerca pogodila prečku. Slovakinje su do 48. minuta preokrenule na 15:16, a Lekić izjednačila na 16:16.

Od prethodnog pogotka, Jovane Stoiljković, prošlo je više od 10 minuta, što najbolje govori koliko je spora i neproduktivna bila igra Srbije u tom periodu.

Izabranice Saše Boškovića su zahvaljujući odličnoj odbrani i ubojitim kontrama stekle ubedljivih 8:3 (18. minut), pa deset minuta kasnije i rekordnih 11:4.

Međutim, Slovačka je do odlaska na odmor uhvatila kakav-takav priključak (11:6), a u prvim minutima nastavka, po našem receptu iz prvog dela, smanjila sa 13:7 na 13:11.

Videlo se da od sigurne pobede i plasmana bez trzavica neće biti ništa...

Francuskinje su u prvom meču 3. kola D grupe pobedile Crnu Goru, aktuelnog evropskog prvaka, rezultatom 24:20, dok je u C grupi Švedska bila bolja od Nemačke - 39:32.

Tabela novoformirane grupe izgleda ovako: Francuska 4, Švedska 3, Holandija 3, Crna Gora 2, Nemačka 0, Slovačka 0.

Dve najbolje selekcije plasiraće se u polufinale.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC