• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Kobno drugo poluvrijeme "zmajeva"

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina upisala je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Kataru zahvaljujući praznim minutima u drugom dijelu koje je donijelo pobjedu Austriji 23:21 (11:12).

Bosna i Hercegovina upisala je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Kataru zahvaljujući praznim minutima u drugom dijelu koje je donijelo pobjedu Austriji 23:21 (11:12).

Za razliku od prvog meča sa Iranom u kojem su zmajevi napravili preokret u drugom poluvremenu, u dvoboju sa Austrijancima bilo je potpuno drugačije...Odlično prvo, a ne baš dobro drugo poluvrijeme.

Prvi dio izabranici Dragana Markovića su odigrali odlično i u odbrani i napadu, sveli Austrijance na mali broj golova i tada je izgledalo da BiH može da savlada favorizovanog rivala.

Međutim, praznih desetak minuta bez gola, koji su Austrijanci kaznili sa 5:0, okrenulo je rezultat u njihovu korist pa u kasnijoj "jurnjavi" BiH nije imala nikakve šanse... Gubila je i po šest golova, a u samom finišu smanjila na podnošljivijih -2 (23:21).

Statistika

BiH:B. Burić (12 odbrana), Grahovac, Savić 1, Vražalić 2, Terzić 1, Vranješ 1, Toromanović, S. Burić 4, Malinović 6, Karačić 3, Mikić, Janković, Ovčina 2, Prce 1, Perić, Čelica

Austrija:Marinović (14 odbrana), Bauer, Veber 3. Silađi 4, Šilinger, Vagesrajter, Herman 2, Ziura 2, Božović, Poš 2, Santos 4, A. Herman, Majer 3, Bilik 3, Kirieliavičius.

Junak utakmice i pobjede Austrije bio je nekadašnji mladi reprezentativac Jugoslavije Nikola Marinović, koji je sakupio 14 odbrana, ali barem pet, šest "zicera" i to u trenucima kad se lomio meč.

Ipak, Viktor Silađi je od organizatora proglašen igračem utakmice (!?), a bio je najefikasniji sa četiri gola, koliko je u austrijskom taboru postigao i Veber.

Kod "zmajeva" odlučnu partiju imao je i golman Benjamin Burić (12 odbrana), a prvi golgeter bio je Dejan Malinović sa šest pogodaka (tri sedmerca) i Senjamin Burić sa dva manje.

Uprkos porazu, momci Dragana Markovića su zaslužili aplauze...

"Zmajevi" su u petak savladali Iran (30:25) na svom debiju, pa uprkos porazu imaju šansi da se bore za plasman u osminu finala.

Naredni rival za dva dana biće im selekcija Makedonije.

Ranije danas su odigrane dvije utakmice u našoj grupi i zabilježeni su očekivani rezultati - Hrvatska je bez većih problema savladala Tunis, dok su Makedonci nadigrali selekciju Irana.

GRUPA B

Rezultati drugog kola

Iran - Makedonija 31:33 (17:19)

Tunis - Hrvatska 25:28 (13:14)

Austrija - BiH 23:21 (11:12)

Tabela: Hrvatska 4, Makedonija 4, BiH 2, Austrija 2, Tunis 0, Iran 0.

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica, BiH ima prvu loptu, sretno "zmajevi"! U poprilično praznoj dvorani u Dohi nalazi se i oko 150 do 200 navijača BiH, koji su mnogo glasniji od malobrojnih pristalica Austrije.

Navijači BiH
Izvor: YouTube

2 - Propušten je prvi napad, ali je kontru sjajno zaustavio golman Benjamin Burić, odbranivši zicer!

3 - Raul Santos je pogodio poslije nove kontre Austrije - 0:1, ali je nakon odlične solo akcije uzvratio Ivan Karačić (1:1).

5 - Tim Patrekura Johansona imao je priliku da ode na plus dva, ali je Veber promašio sedmerac. To su kaznili izabranici Dragana Markovića i golom Senjamina Burića izjednačili na 2:2.

8 - Austrija je ponovo povela i opet imala šansu iz kontranapada da ode na dva gola viška, ali je opet sjajno odbranio Burić novi zicer!

10 - Takođe golman Austrije Nikola Marinović, inače nekadašnji mladi reprezentativac Jugoslavije je u nekoliko navrata bio na visini zadatka, ali nije mogao da zaustavi Vladimira Vranješa poslije prodora kroz cijelu odbranu i zakucavanja - 3:3.

12 - Opet ista priča, Austrija povede, BiH izjednači, ovog puta poslije dobre akcije s krila pogodio je Alen Ovčina (4:4).

15 - Bulik je doveo Austriju u novo vođstvo, a Dejan Malinović uzvratio s igračem manje (5:5).

18 - Malinović sa sedam metara pogodio za prvo vođstvo BiH, a do tada je glavni krivac što "zmajevi" nisu imali prednost golman Marinović, koji je briljantno branio sve pokušaje (5:6).

19 - Međutim, Majer je brzo uzvratio za novo izjednačenje (6:6).

20 - Malinović ponovo s penala nadmudrio Marinovića za 7:6 u korist BiH.

22 - Nastavljena je egal utakmica i gol za gol borba! Senjamin Burić je sa dva gola održao prednost u korist BiH (9:8), ali i Silađi koji je najopasniji igrač Austrije je uzvratio.

23. Ponovo Senjamin Burić, njegov četvrti gol od 10 "zmajeva"! (10:9).

25 - Nikola Prce, njegov prvi gol, za prvo vođstvo BiH od dva razlike i uopšte na utakmici!

27 - Prce je sjajno proigrao Burića, Vagesrajter je isključen, ali sedmerac ne koristi Malinović.

29 - Ovčina je uz malo sreće i uz pomoć stative pogodio mrežu Austrije za +2 u samom finišu prvog dijela. Zasad odlična partija "zmajeva" u Dohi!

Austrija - BiH
Izvor: YouTube

30 - Veber je poslije akcije po krilu smanjio, ali Duško Čelica s 11 metara nije uspio u posljednjem napadu da pogodi mrežu (11:12).

- kraj prvog poluvremena -

32 - Austrija je ponovo prva pogodila mrežu, ali je Faruk Vražalić svojim prvim pogotkom ponovo vratio prednost "zmajevima" (13:12).

37 - U drugom dijelu Austrija je mnogo bolja i serijom od 3:1 je ponovo povela poslije dugo vremena (14:13).

44 - Austrija je ubacila u višu brzinu, "zmajevi" nisu imali ni sreće poslije šuteva sa distance, a kazna je brzo uslijedila. Plus tri za Austrijance (17:14), pa je selektor Marković bio primoran da pozove minut odmora.

49 - Deset minuta BiH je bila bez pogotka što su Austrijanci kažnjavali i gotovo sigurno prelomili utakmicu povisivši prednost na pet golova viška (20:15)...U drugom dijelu, rezultat je 9:3 što jasno pokazuje kako su "zmajevi" pali u nastavku. Ipak, ima još dovoljno vremena da  se napravi preokret, što je popularni Marka istakao na tajm-autu. Biće teško...

52 - Prce je zaradio isključenje, BiH ima dva igrača manje i sve je gotovo...Austrija odlazi na +6.

55 - Za 14 sekundi BiH će imati dva igrača više. Poš je zaradio dva minuta odmora, pa je Malinović smanjio na 22:17 svojim petim pogotkom.

56 - Vranješ je zaradio direktan crveni karton zbog udarca protivnika u glavu, ali naš rukometaš nije imao namjeru da povrijedi rivala!

58 - Karačić sa dva gola i Kosta Sarić vratili su tračak nade da u finišu BiH može do preokreta (23:20), ali sad je prekasno...

- kraj meča -

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

niža liga

BH i Austrija nisu ni za 5. rukometne evropske lige. Jadno, ni sam ne znam otkud upadoše na SP al eto i ćorava koka nekad zrno nabode

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC