• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni marka za mlade sportiste BiH na EYOF-u!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Zimske olimpijski festival mladih (EYOF) održaće se od 25. do 31. januara 2015. godine u Vorarlbergu (Montafon), pokrajini između Austrije i Lihtenštajna, a Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro sportista.

 Ni marka za mlade sportiste BiH na EYOF-u! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Našu zemlju će predstavljati Stefan Anić (ski trčanje), Teodora Đukić (biatlon i ski trčanje), Emir Lokmić (alpsko skijanje), Šejla Merdanović (alpsko skijanje), Sara Muminović (biatlon i ski trčanje), Alma Šehić (umjetničko klizanje) i Boris Škripina (biatlon).



Interesantno je da će takmičenja u alpskom skijanju i kros kantriju biti organizovana u Lihtenštajnu, a sva ostala takmičenja, kao i ceremonija otvaranja i zatvaranja u Austriji.

Takmičenje će se održati u osam sportova. Trener našeg skijaškog tima Nedžad Mirojević je optimista uoči takmičenja.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Do sada smo bili na devet takmičenja i imamo rast forme iz nastupa u nastup. Veliki hendikep je bio loš početak sezone i otkazivanje takmičenja, ali vjerujem da smo se uspjeli kvalitetno pripremiti. Dobar rezultat ne bi bio veliko iznenađenje za nas", izjavio je Nedžad Mirojević.

"Skijanje treniram devet godina, a na EYOF- u ću se takmičiti u slalomu i veleslalomu. Pripremali smo se u Austriji i Italiji gdje smo imali smo odlične uslove", rekao Nedžad Lokmić i dodao da dobro poznaje konkurenciju koja će biti izuzetno jaka.

Sličnog je stava i Šejla Merdanović koja je istakla da su pripreme i dosadašnja takmičenja protekla dobro.


"Još uvijek se vraćam u formu, s obzirom na to da sam imala povredu, ali ću se potruditi da dam sve od sebe", kaže Merdanović.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

I ostali takmičari su izrazili nadu da će ostvariti što bolji rezultat i da će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem svijetlu. Na takmičenju će učestvovati preko 1000 sportista iz 40 evropskih zemalja. Putuje se u subotu u pet sati privatnim vozilima.

"Ove godine nas očekuju Montafon, Tbilisi, Baku i Mediteranske igre u Pescari, a tužno je da je donesena odluka Ministarstva civilnih poslova gdje i ovaj put nismo dobili niti jednu marku", rekao je direktor sporta, međunarodnih odnosa i projekata u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine  Said Fazlagić,

Izvor: MONDO/Samir Cacan

On je pozvao političare da prilikom izbora novog rukovodstva Ministarstva civilnih
poslova biraju sposobne ljude koji će znati cijeniti rad mladih takmičara i budućnost bh.
sporta.


"Mi smo, unatoč finansijskim problemima, uspjeli organizovati tim, nabaviti im opremu i dati novac za pripreme. U Austriju krećemo 24. januara i to vlastitim automobilima, jer nismo imali novca za avion", rekao je Fazlagić i istakao veliku važnost da se Bosna i Hercegovina što bolje predstavi na ovom takmičenju, s obzirom na to da ćeupravo BiH, tačnije Sarajevo i Istočno Sarajevo biti domaćin EYOF­a 2017. godine.


Fazlagić je za naš portal rekao da će naknadno biti određen predstavnik koji će nositi zastavu naše zemlje na otvaranju Igara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC