• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarić: Daćemo sve od sebe, jednom se igra finale!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Golman Katara Danijel Šarić kaže da je sve stalo u u ovoj zalivskoj zemlji zbog rukometa i plasmana reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva. "Protiv Francuza ćemo dati sve od sebe, ko zna kad ćemo igrati sljedeće finale“.

Ime novog svjetskog šampiona biće poznato danas poslijepodne. Aktuelni prvaci, Španci, su ispali u polufinalu, a za zlato će se boriti rukometaši Francuske i Katara.

Francuzi su od početka šampionata važili za jednog od glavnih favorita za titulu svjetskog prvaka i tu ulogu su opravdali, ali njihovog protivnika, selekciju Katara, prije šampionata gotovo niko nije vidio u finalu.

Do jega su ipak stigli, a jedan od onih koji je najzaslužniji za to je golman Danijel Šarić.

"Mislim da smo napravili pravi istorijski rezultat za katarski i svjetski rukomet. Ljudi još nisu svjesni šta nas je snašlo s obzirom da nismo bili favoriti z plasman među četiri najbolje. Međutim iz utakmice u utakmicu smo pokazali da na nas moraju ozbiljno računati i plasirali smo se u finale“.

U kratkom razgovoru za MONDO Šarić je otkrio kakva je atmosfera u Dohi i ostatku Katara poslije senzacionalnog uspjeha rukometne reprezentacije.

"Velika euforija je stvorena. Koliko je naraslo raspoloženje pokazuje činjenica da je na prvoj utakmici dvorana bila ispunjena do pola, a na zadnjih par utakmica bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i zatvarali su ju dva i po sata prije utakmice. Svi samo pričaju o rukometu, praktično država je stala sa funkcionisanjem dok se ne završi Svjetsko prvenstvo", rekao je Šarić.

 A Svjetsko prvenstvo završava borbom za zlato. Može li Katar do najsjajnijeg odličja?

"Očekuje nas izuzetno jaka utakmica u kojoj su Francuzi izraziti favoriti jer imaju pet zlatnih medalja sa posljednjih deset evropskih i svjetskih šampionata..."

To međutim ne znači da se Katar unaprijed predao.

"Mi vidimo našu šansu, igramo finale, idemo na pobjedu samim tim i na osvajanje zlatne medalje. Francuzi će takođe ići. Sutra igramo finale i ko zna kad ćemo igrati sljedeće finale, tako da moramo biti spremni na sve izazove, zadnjih par utakmica pokazali smo da možemo odigrati vrlo kvalitetno i daćemo sve od sebe i ovaj put", istakao je Šarić.

Ovaj Dobojlija će u finalu igrati protiv saigrača iz Barselone, Nikole Karabatića i Sedrika Soraindoa.

"Francuska je izuzetna reprezentacija, počev od Omejea, preko odbrane, pa do njihovog napada. Glavni oslonac im je Nikola i Narcis, imaju jaka krila, mislim da će biti teška utakmica za nadigravanje. Nikola i Sedrik su tamo, vidjećemo ko će sutra izvući deblji kraj“, rekao je Šarić pred vjerovatno najvažniju utakmicu u svojoj karijeri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC