• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Samo želim šansu u "zmajevima"

Autor mondo.ba

Napadać Ćezene Milan Đurić u intervjuu za "Gazetu delo Sport" izrazio nadu da će mu novi selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pružiti šansu i odbacio poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Italijanski dnevnik "Gazeta delo Sport" objavio je priču o Tuzlaku Milanu Đuriću nakon što je pogodio mrežu slavnog Đanluiđija Bufona, golmana Juventusa.

Đurić je na insinuacije itaijanskog novinara da podjeća stasom, načinom igre i porijeklom na Zlatana Ibrahimovića naglasio da je švedski centarfor za njega ipak nedostižan.

"Takvo poređenje mi naravno laska, ali ne utiče previše na mene jer mislim da je Zlatan nedostižan. Radije bih se poredio sa napadačem Verone Lukom Tonijem, koji mi je pristupačniji. Volim i Dijega Koštu, moćan je, ima brzinu i razoran je u kaznenom prostoru", rekao je Đurić, čiji su roditelji Goran i Biljana izbjegli iz Tuzle na početku rata u bivšoj Jugoslaviji.

"Došao sam u Italiju kao dijete, imao sam pola godine", rekao je Milan i dodao da je s četiri godine dobio italijansko državljanstvo, ali je izabrao da nastupa za "zmajeve".

"Želim da ostanem u Ćezeni s kojom me ugovor veže do 2017. godine i do kraja sezone postignem pet golova. Do sad sam dva puta bio strijelac, i želim da izborim mjesto u reprezentaciji BiH za koju iz Serije A igraju Senad Lulić iz Lacija i Miralem Pjanić iz Rome. Naravno, moje mjesto u napadu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj suvereno čuva kapiten Edin Džeko, centarfor Mančester sitija. Za mladi tim U-21 BiH nastupio sam četiri puta i postigao šest golova. Nadam se da će mi novi selektor Baždarević pružiti šansu", rekao je između ostalog robustni Đurić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC