• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestorović: Cilj je stvaranje igrača za A tim BiH

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović objavio je spisak od 25 igrača na koje će računati u prijateljskim susretima sa selekcijama Sjedinjenih Američkih Država u Tuzli i Turske u Kaknju.

 Nestorović: Cilj je stvaranje igrača za A tim BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na spisku se našlo 25 igrača: Kenan Pirić, Vedran Kjosevski, Nemanja Trkulja, Jozo Špikić, Renato Gojković, Luka Miletić, Miloš Šatara, Kerim Memija, Adis Omerbašić, Alen Merajić, Dženan Bureković, Damir Sadiković, Andrej Modić, Samir Radovac, Branimir Odak, Fedor Predragović, Nikola Jelisić, Josip Ćorluka, Omar Marković, Haris Hajradinović, Semir Musić, Amar Rahmanović, Riad Bajić, Armin Hodžić, Smajl Prevljak.

Selektor mladih "zmajeva" Nestorović je istakao da je primarni cilj mlade reprezentacije stvaranje igrača koji će u budućnosti igrati za prvi tim Bosne i Hercegovine.

"Mi smo okrenuti prema A reprezentaciji. Velika stvar je napraviti igrača za A reprezentaciju. Pozvali smo za ove utakmice 25 igrača, ali sigurno ih ima još na koje računamo i koji će se rotirati. Bez obzira što smo u jakoj grupi, ja sam optimista. Oni su se pokazali sada, a u budućnosti možda neko novi ime iskoči. Najveća nagrada za mene je kada bi neko od ovih igrača sutra zakucao navrata A reprezeentacije", kazao je selektor Nestorović.

Prvu prijateljsku utakmicu BiH igra protiv SAD­a 27. marta, a samo četiri dana kasnije protiv Turske.

"Pred nama su prijateljske utakmice sa veoma kvalitetnim reprezentacijama gdje ćemo tražiti pozitivan rezultat, a to je pobjeda. Cilj nam je i da steknemo što bolji uvid u formu igrača", kazao je Nestorović.

Okupljanje mlade reprezentacije BiH je predviđeno za 23. marta u hotelu "Park" u Vogošći.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC