• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Želje u "zmajeve": Rad se uvijek isplati

Autor mondo.ba

Napadač Željezničara Riad Bajić se nalazi na pripremama A tima ali će se pridružiti U-21 selekciji Bosne i Hercegovine koja u narednom periodu igra dvije prijateljske utakmice.

Ipak i pored činjenice da još neće zabilježiti prvi reprezentativni nastup za najbolji tim BiH, Bajić je priznao da sam poziv selektora Mehmeda Baždarevića predstavlja mnogo u njegovoj karijeri.

"To mi sve znači, posebno što sam fudbaler iz Premijer lige i što svi imaju želju da dijele svlačionicu sa našim najboljim igračima", rekao je Bajić, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

"Sigurno da je ovo za mene jedno novo i veliko iskustvo i mislim da imam jedinstvenu priliku da od svakog igrača naučim ponešto tokom ovih priprema".

Mada je odradio dva treninga Bajić je dodao da mu nije bilo naporno, da je uživao, a za sve igrače iz Premijer lige BiH ima poruku:

"Rad, trud i pošten odnos prema treninzima se uvijek isplate, samo treba vjerovati u sebe i ozbiljno pristupiti svim obavezama. Rezultat na kraju uvijek dođe", zaključio je fudbaler plavih sa "Grbavice".

Drugi debitant u "zmajevima" Edin Cocalić dugo je priželjkivao poziv u nacionalni tim BiH.

"Prije svega čast mi je i zadovoljstvo što sam u društvu najboljih naših igrača a poziv sam doživio kao ispunjenje dječačkog sna", rekao je Cocalić, inače defanzivac belgijskog Mehelena.

"Većinu igrača sam već poznavao ali nisam očekivao da je atmosfera ovako dobra, odnosno, super. Svi su jednostavni momci, pristupačni i nisam mislio da ćemo se ovako lijepo družiti".

Kad se jednom nađu na spisku selektora, svaki igrač očekuje i da zaigra pa tako i Cocalić:

"Vidjećemo kakve planove ima selektor. Ako dobijem neku minutažu, a nadam se da hoću, trudiću se da je maksimalno iskoristim".

Cocalić je prvi put i u Trening kampu u Zenici i nije krio oduševljenje.

"Zaista imamo odlične uslove za rad. Svaka ozbiljnija reprezentacija i Savez trebaju imati ovakav kamp. Teren je odličan a da ne govorim o sobama i hrani. Jednostavno sve je super", podvukao je on.

Utakmica s Andorom igra se u subotu 28. marta u Andora la Veli. Nakon toga, tri dana kasnije, reprezentativci BiH će odigrati prijateljski meč s Austrijom u Beču.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC