• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Šampionu se ne prijeti, ali…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Derbi meč vanrednog, 23. kola Premijer lige BiH u srijedu od 18 časova (Arena Sport 1) na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru odigraće aktuelni šampion Zrinjski i banjalučki Borac.

 Jagodić: Šampionu se ne prijeti, ali… Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Duel Zrinjskog i Borca najzanimljiviji je meč 23. kola Premijer lige BiH, koje će biti odigrano u srijedu.

KUP BANJALUKE

Borac je u ponedjeljak odigrao meč Kupa Grada sa Naprijedom u kojem je slavio 3:1, dok ga već u četvrtak očekuje finale grupe protiv Karanovca. Iako u Kupu Banjaluke nastupaju igrači sa manjom minutažom i juniori, dodatne utakmice predstavljaju veliko opterećenje za igrački kadar sa kojim raspolaže Vlado Jagodić.

Obje ekipe sa visokim ambicijama ulaze u ovaj derbi. Mostarci su se pobjedom u Gradačcu izjednačili na čelu tabele sa vodećim Širokim Brijegom, a uspješnu seriju pokušaće nastaviti i protiv banjalučkih crveno-plavih.

Ipak, i četa Vlade Jagodića želi potvrditi da uspješni proljećni rezultati u prvenstvu i kupu nisu slučajnost.

"Borac u Mostar ide da igra fudbal i da pokuša ostvariti pozitivan rezultat. Trener Zrinjskog Vinko Marinović i ja se odlično poznajemo, vodio je Borac do prije četiri, pet kola, dobro poznaje ekipu i to daje dodatnu draž ovom meču", rekao je Jagodić na početku pres konferencije uoči duela sa Mostarcima.

"Zrinjski se grčevito bori za titulu, dok smo mi pobjedom protiv Slavije dobili potrebni nivo samopouzdanja. Konačno smo postigli dva gola i već na jučerašnjem treningu vidjelo se koliko su se igrači oslobodili grča", poručio je Jagodić.

TRADICIJA

Zrinjski u posljednjih 14 prvenstvenih mečeva ove sezone nije doživio poraz, a zanimljivo da su fudbaleri Borca posljednji uspjeli da savladaju "plemiće". Bilo je to prije tačno sedam mjeseci, 21. septembra u okviru 8. kola, kada su Banjalučani slavili na Gradskom stadionu 1:0 golom Aleksandra Subića. Kada su međusobni dueli u pitanju, Mostarci su na svom terenu protiv Borca zabilježili 10 pobjeda i samo jedan remi 2011. godine, uz gol-razliku 23:6.

On vjeruje da njegov tim može iznenadili Zrinjski, koji ne zna za poraz već 19 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima, čime je oboren klupski rekord. Ipak, Mostarci su na posljednjih sedam domaćih utakmica upisali samo dvije pobjede i čak pet remija i trener crveno-plavih tu vidi šansu Banjalučana.

"Realno, u Mostaru nemamo šta izgubiti. Iako nam teren na stadionu 'Pod Bijelim brijegom" tradicionalno ne leži, idemo optimistično na ovo gostovanje", poručio je Jagodić.

Banjalučani su ponovo u problemima sa igračkim kadrom, pogotovo na sredini terena. Ajdin Redžić otišao je na pripreme U-19 reprezentacije BiH.

Miloš Žeravica od ranije je povrijeđen i vjerovatno će propustiti ostatak sezone, dok se na povredu požalio i iskusni Vladan Grujić. Velike su šanse da i on propusti duel sa Zrinjskim.

"Imamo velikih problema u veznom redu. Ipak, navikli smo na kadrovske nedostatke, tako da neće biti iznenađenje ukoliko u srijedu dobije priliku neko od igrača koji nisu nastupali do sada. Rizikovali smo protiv Slavije i ostavili Marka Jevtića na klupi, tako da će on biti svjež i odmora za meč sa Zrinjskim. Ivan Kostić i Nebojša Runić odigrali su kako se od njih očekuje, dok problema imamo i sa Borislavom Pilipovićem, koji se na prošlom meču požalio na povredu, ali je morao da odigra duel sa Slavijom do kraja, jer više nismo imali izmjena. I on ide na put, ali pitanje je da li će biti spreman za sutra".

Jagodić vjeruje da će ekipa koja istrči na teren stadiona "Pod Bijelim brijegom" dati svoj maksimum, kako bi se došlo do pozitivnog ishoda.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević "Zrinjskom ne možemo i ne smijemo prijetiti. Poštujem rivala, smatram ga za glavnog kandidata za titulu, ali ćemo učiniti sve da se u Banjaluku vratimo sa pozitivnim rezultatom, a to je u ovom trenutku i remi. Ipak, igrati na 'nulu' protiv Zrinjskog koji mora pobijediti bio bi mač sa dvije oštrice. Pripremili smo igru koja će možda biti iznenađenje i za naše navijače i nadamo se najboljem u derbiju", zaključio je trener Banjalučana.

OVDJEpročitajte šta je o predstojećem derbiju sa Borcem izjavio trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Jedan od fudbalera na kojem će biti najveći teret u sredini terena je Uglješa Radinović.

"Idemo u Mostar da se nadigravamo. Tokom cijele sezone potvrđujemo da možemo da se nosimo sa jakim ekipama u ligi. Možda čak i bolje igramo kad nismo favoriti. Pokazali smo to u Sarajevu i Širokom Brijegu. Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo nakon trijumfa protiv Slavije, koji nam je mnogo značio. Ako svako da svoj maksimum, ne vidim razlog da se u Banjaluku ne vratimo sa pozitivnim rezultatom", poručio je Radinović.

Duel Zrinjskog i Borca počinje u 18 časova, uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 23. KOLA:
Vitez - Drina (16:30 časova)
Željezničar - Sloboda (16:30)
Radnik - Zvijezda Gradačac (16:30)
Slavija - Velež (16:30)
Olimpik - Sarajevo (16:30)
Čelik - Travnik (16:30)
Zrinjski - Borac (18)
Široki Brijeg - Mladost (19:30)

TABELA: Široki Brijeg 46, Zrinjski 46, Željezničar 45, Sarajevo 44, Olimpik 41, Borac 39, Velež 33, Slavija 25, Čelik 23, Sloboda 23, Radnik 22, Drina 22, Travnik 21, Vitez 17, Mladost 17, Zvijezda Gradačac 14.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

KIKLOP

Mi smo Borac iz Banjaluke!!!

ФКБ

Ми смо Борац и не бојимо се никога! Ај Борац!

ko će dočekati srijedu?

Aj Borac! Hoćemo pobjedu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC