• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Ako neko zna Borac, onda sam to ja!

Autor mondo.ba

Šef struke Zrinjskog Vinko Marinović nahvalio je ekipu banjalučkog Borca, koju je do nedavno vodio, ali je naglasio da "plemići" moraju da osvoje tri boda u derbiju 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Marinović: Ako neko zna Borac, onda sam to ja! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Mostarci su u seriji od čak 19 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i oborili su klupski rekord star šest godina. Osim toga, nadoknadili su "minus" od sedam bodova i trenutno su izjednačeni sa Širokim Brijegom na vrhu prvenstvene tabele. S tim da klub sa "Pecare" ima za dva pogotka bolju gol razliku.

Već u srijedu, "plemići" će imati priliku da zaokruže brojku na 20 mečeva bez poraza i to protiv banjalučkih crveno-plavih, koje je Marinović donedavno predvodio s klupe.

"Ako iko zna koliko je Borac tvrda, kompaktna i opasna ekipa onda sam to ja. Riječ je o odličnom timu sastavljenu od dobrih pojedinaca od kojih bih posebno izdvojio Jocu Stokića, Aleksandra Subića i Tonija Jovića. Borac prima malo golova, što su dokazali protiv Širokog Brijega (oba meča završena 0:0). Nisu nikako izgubili u gostima i čeka nas stvarno teška utakmica. Ali, mi moramo do pobjede i do tri boda", izjavio je na konferenciji za štampu Marinović.

Protiv Banjalučana, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine će biti oslabljen neigranjem Daniela Stojanovića i Milana Muminovića zbog žutih kartona i Nebojše Popovića zbog povrede.

Utakmica između Zrinjskog i Borca igra se u srijedu u 18 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom", a direktan prenos je na "Areni sport".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC