• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Pobjeda na "Koševu" vraća Zrinjski

Autor mondo.ba

Trener Zrinjskog Vinko Marinović ponovio pred derbi sa Sarajevom da je neplanirani kiks protiv Mladosti (0:0) u prošlom kolu mnogo zakomplikovao situaciju "plemićima" u trci za odbranom šampionskog pehara.

 Marinović: Pobjeda na "Koševu" vraća Zrinjski Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Mostarski klub u subotu u 26. kolu gostuje lideru na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipi Sarajeva i u slučaju poraza može da se oprosti od odbrane titule.

"Protiv Mladosti nismo uspjeli da osvojimo tri planirana boda i sada smo u nezahvalnom položaju. Ali, eventualnom pobjedom u Sarajevu vratili bi se u trku za šampionskim trofejom. To naravno neće biti nimalo lako jer je Sarajevo skup fantastičnih pojedinaca, koji je Dženan Uščuplić povratkom na klupu, dodatno podigao. I oni, ali i mi smo pod pritiskom, ali idemo na 'Koševo' s vjerom u dobar rezultat", izjavio je doskorašnji trener banjalučkog Borca hercegovačkim medijima.

Zanimljivo, Zrinjski ne pamti po dobrom dvoboje sa Sarajevom - na posljednjih 10 mečeva, "plemići" su slavili samo jednom i to u Kupu BiH prije tri godine (3:1).

Međutim, Marinović je u mnogo povoljnijem položaju jer u posljednje tri utakmice nije doživio neuspjeh protiv bordo kluba, doduše kao strateg Borca.

Možda će mu to iskustvo pomoći da zabilježi pozitivan rezultat sa Zrinjskim na "Koševu"…

Derbi između Sarajeva i Zrinjskog igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" (17 h), a direktan prenos je na TV Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC